> > > > > carel-van-lier-18971945

Bas Van Lier - Carel Van Lier (1897-1945)

Het boek Carel Van Lier (1897-1945) van de auteur Bas Van Lier is 1 maal gevonden, 0 maal nieuw en 1 maal tweedehands. "Carel Van Lier (1897-1945)" is tweedehands te koop vanaf € 29,99 bij Bol.com.

Tweedehands (1) vanaf € 29,99 bij Bol.com Toon 1 tweedehands boek
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Tweedehands
We hebben 1 tweedehands advertentie gevonden
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789068683431
   
Soort boek
Paperback


Bol.com verkoopt miljoenen boeken. We vinden het van groot belang om zorgvuldig met de vrijheid van meningsuiting om te gaan en dus streven we naar het beschikbaar stellen van zoveel mogelijk boeken. Dit boek bevat mogelijk grof taalgebruik wat als kwetsend kan worden ervaren. <br /><br />De Amsterdamse kunsthandelaar Carel van Lier (1897-1945) werd ooit beschreven als 'een kleine, tengere man van een bedwongen nervositeit. Het gezicht fijn en spits, als van veel Joodsche intellectuelen. Maar het opvallendst daarin waren de grote, donkere ogen, ogen van fluweel en vuur. Ogen waarin de droom de bezetenheid overspeelde.'<br />In zijn Kunstzaal Van Lier, vanaf 1927 gevestigd aan het Rokin in Amsterdam, deelde Carel van Lier in de droom van de moderne kunstenaars van het moment. Tot de vaste kern van exposanten hoorden de magisch realisten Wim Schuhmacher, Raoul Hynckes en Carel Willink, neorealisten als Dick Ket, Edgar Fernhout en Henry van de Velde en de expressionisten Jan Sluijters, Charley Toorop, Hendrik Chabot en Jan van Herwijnen. Rondom die kern bracht Van Lier om de drie weken een nieuwe tentoonstelling van verwante kunstenaars uit binnen- en buitenland, onder wie Georg Grosz en Max Beckmann.<br />Behalve wegbereider van de vernieuwers uit het interbellum was Van Lier een pionier met Aziatische en Afrikaanse etnografica, die voordien in Nederland nog nauwelijks te zien waren. Vooral zijn verzameling negerplastieken, zoals de Afrikaanse beelden toen werden genoemd, was vermaard.<br />In dit boek beschrijft kleinzoon Bas van Lier het leven van zijn grootvader en de geschiedenis van diens kunstzaal. Tussen de illustraties zitten enkele nooit eerder gepubliceerde afbeeldingen van schilderijen en Afrikaanse etnografica. Ook is een complete lijst van de tentoonstellingen in de Amsterdamse kunstzaal opgenomen.
Prijs
€ 29,99
Bekijk boek


Andere populaire boeken van Bas Van Lier
We hebben meer boeken van de Auteur gevonden. Hieronder ziet u de 3 boeken waar het meeste aanbod van is.
Nieuw (0)
Tweedehands (3)
vanaf € 6,00
Nieuw (0)
Tweedehands (2)
vanaf € 13,90
Nieuw (1)
€ 15,90
Tweedehands (1)
€ 23,10