ISBN: 9789403139005
Bekijk boek
Het boek Als Kok In Frankrijk van de auteur Bart Van Loo is 3 maal gevonden, 0 maal nieuw en 3 maal tweedehands. "Als Kok In Frankrijk" is tweedehands te koop vanaf € 14,95 bij Bol.com.
![]() |
Aanbieder
Bol.com |
ISBN
9789029074223
Soort boek
Paperback Sinds mensenheugenis laven Franse schrijvers zich aan het zintuiglijke genot dat gepaard gaat met koken. Als kok in Frankrijk brengt de beste culinaire fantasieën en gerechten samen.<br />Hoe smaken de kaastaartjes van Emile Zola? Hoe bereidde Alexandre Dumas olifantspoot? Welke ingrediënten zitten in de taart van Madame Bovary? Wat at Georges Perec in 1974?<br />Naast deze smakelijke verhalen bevat dit boek tal van handige recepten voor elke gelegenheid. Zin om je gasten te verbazen met Braadkip à la Dumas of zalm uit de Loire op de wijze van Balzac? Wil je de hele Proust lezen op een dieet van zelfgemaakte madeleines? Vis serveren voor honderden genodigden? Je kan naar hartelust grasduinen in recepten en culinaire wijsheden van Rabelais, Baudelaire, Zola, Balzac, Molière, Rousseau, Simenon en vele andere. Als bekoorlijk dessert ontsluieren notoire francofielen Nederlandstalige schrijvers als Stefan Hertmans, Charlotte Mutsaers, Henk Romijn Meijer speciaal voor dit boek hun Franse keukengeheimen.<br />Als kok in Frankrijk is een voedzaam boek voor al wie van Frankrijk en van literatuur houdt. Om gulzig te verorberen of mondjesmaat te savoureren. Om je gasten zowel op lekker eten als op een passend stukje literatuur te trakteren.<br />
|
Prijs
€ 14,95 |
Bekijk boek |
![]() |
Aanbieder
Bol.com |
ISBN
9789085421375
Soort boek
Paperback Sinds mensenheugenis laven Franse schrijvers zich aan het zintuiglijke genot dat gepaard gaat met het koken. Als kok in Frankrijk brengt de beste culinaire fantasieën en gerechten samen. Geeft het oeuvre van François-René de Chateaubriand het geheim van de ideale steak prijs? Hoe bereidde Alexandre Dumas olifantspoot? Naast vele smakelijke verhalen bevat dit onweerstaanbare boek ook tal van handige recepten voor elke gelegenheid. Zin om je gasten te verbazen met gargantueske eieren? Wil je de hele Proust lezen op een dieet van zelfgemaakte madeleines? Je kunt naar hartelust grasduinen in recepten en culinaire wijsheden van Rabelais, Montaigne, Rousseau, Sade, Baudelaire en vele anderen. Grasduinend in eeuwenoude kookboeken probeert Van Loo bovendien uit te vlooien welke Franse keukenprinsen de bechamelsaus, vol-au-vent, Pêche Melba en andere mythische gerechten uit hun kokmuts toverden, en ontrafelt hij de vaak mysterieuze oorsprong van Franse klassiekers als tripes à la mode de Caen, bouillabaisse en andere cassoulets. Langs literaire, culinaire en historische paden bereikt Bart Van Loo in dit boek het summum van eten en lezen.
|
Prijs
€ 44,00 |
Bekijk boek |
![]() |
Aanbieder
Bol.com |
ISBN
9789085424963
Soort boek
Paperback Literair kookboek om je duimen en vingers bij af te likkenJarenlang heeft Bart Van Loo de geheimen van eeuwenoude kookboeken en de gastronomische charmes van literaire meesterwerken bestudeerd. Nu brengt hij de smakelijkste culinaire fantasie?n en gerechten samen. Waar vinden p?che melba en steak tournedos hun oorsprong? Hoe maak je gargantueske eieren? Zijn frietjes nu Frans of Belgisch? En hoe zit het met de Franse kannibalenkeuken? Van Loo serveert naast verrassende ontdekkingen ook tal van recepten voor elke gelegenheid. Een must have voor de lezende smulpaap.
|
Prijs
€ 48,70 |
Bekijk boek |