> > > > Stijn Van Der Loo

Auteur Stijn Van Der LooStijn Van Der Loo
Over Stijn Van Der Loo
Stijn van der Loo (Eindhoven, 1963) is woonachtig te Amsterdam, met vrouw en kind
Werkt als schrijver, componist/theatermaker.

Maakt naast zijn creatieve werk audio- en videowerk in opdracht, vanuit zijn studio, Studio BBH, Amsterdam.

Korte geschiedenis

A-capella
Halverwege de jaren tachtig richt Stijn van der Loo, nog op het Conservatorium, samen met klasgenoten a-capellagroep Intermezzo op. Daarmee speelt hij in de jaren negentig in de theaters en concertzalen in binnen- en buitenland, en treedt hij op voor radio en tv. Met de groep maakt hij vier theaterprogramma's en drie CD's, waarvan de voorstelling Tribunaal wordt onderscheiden met de kleinkunstprijs van de stad Hamburg en de CD Still Crazy, met liedjes van zijn hand, met de Zilveren Harp van Conamus.
Literatuur
Na de groep te hebben verlaten schoolt hij zich in literatuur en sinds 2004 publiceert hij romans, tot op heden drie, De Galvano (2004), De Held Jacob Mulle (2006) en Slopers (2012), die alle drie zeer lovend worden ontvangen in de toonaangevende pers en worden genomineerd voor en onderscheiden met diverse literaire prijzen (Schrijversprijs der Brabantse Letteren en Halewijnprijs en nominaties o.a. voor de Librisprijs). Daarnaast publiceert hij korte verhalen in diverse (literaire) tijdschriften en maakt hij deel uit van enige literaire jury's.
Muziek en theater
In muziek en theater werkt hij projectmatig. Zo maakte hij sinds 1998 vijf solovoorstellingen en een aantal CD's, o.a. Blauwe Periode (2004) en Stijn en de liefde (2012), waarvan Licht (2006), Requiem (2008) Liefde (2011) en Arthur, koning van een nieuwe wereld (2013) in samenwerking met tekstdichter Huub Oosterhuis. Als producer en producent werkt hij mee aan CD’s van anderen, zoals aan Moon en In loving memory of Donna van Mirjam, of kindercd’s van Nanda Roep.
Video
In 2002 werd Studio BBH geopend op zijn huidige locatie. De studio is naast atelier voor artistiek werk ook werkplaats voor projecten in opdracht. Naast muziek en audio legt Stijn van der Loo zich toe op filmwerk. Vandaag de dag maakt hij met een kleine crew van camera-, geluidsman(nen) en editor(s) vele filmportretten en/of clips per jaar, voor allerlei grote en kleine opdrachtgevers.

Nu en verder
In het voorjaar van 2012 kwam de roman Slopers uit, en Stijn en de liefde, bundel met korte verhalen en cd met liedjes, kwam in het najaar van 2012, in Galerij Het Depot in Wageningen draait permanent de film De tuinen van Linnaeus.

Toen in februari 2011 De Nieuwe Liefde haar deuren opende schreef Stijn van der Loo de muziek voor het openingsstuk ‘En ik zie u in de verte...’, een bloemlezing van de Nederlandse Poëzie van de 20e eeuw, samengesteld door Huub Oosterhuis. Hij voerde het stuk enige malen uit, samen met twee zangeressen, strijkkwartet en spreekstemmen (Cox Habbema, Huub Oosterhuis en de laatste regels door Koningin Beatrix). In 2013 kwam uit: Arthur, koning van een nieuwe wereld, boek met 3 CD’s ism Huub Oosterhuis. Voor dit project componeerde Stijn van der Loo filmische symfonische muziek.

Op dit moment werkt Stijn van der Loo samen met Deen van der Zaken aan de documentaire: De vierkante kilometer van Dreischor, een productie op initiatief van en in samenwerking met de bioloog Joop Schaminée.

Voor een compleet CV zie onderstaande bron.
Bron: http://www.stijnvanderloo.com/cv.html
Stijn Van Der Loo heeft een Facebook account! Klik hier om naar Facebook te gaan.
Stijn Van Der Loo heeft een Youtube kanaal! Klik hier om naar Youtube te gaan.

Stijn Van Der Loo heeft een LinkedIn pagina! Klik hier om naar LinkedIn te gaan.

Stijn Van Der Loo heeft een eigen website! Klik om naar de website te gaan.

We hebben 8 boeken gevonden van de auteur Stijn Van Der Loo


Hieronder vindt u een lijst met alle gevonden boeken van de auteur Stijn Van Der Loo.
De meest gevonden boeken zijn Galvano, Requiem, De Held Jacob Mulle, De Bergrede Tekst+partituur en Kleine Helden Zijn Wij.
Stijn Van Der Loo
Galvano

Bekijk boek

Nieuw (1)
€ 9,50
Tweedehands (1)
€ 9,25
Stijn Van Der Loo
Requiem

Bekijk boek

Tweedehands (2)
vanaf € 11,95

Nieuw (1)
€ 17,95

Nieuw (1)
€ 19,95

Nieuw (1)
€ 20,99
Stijn Van Der Loo
Slopers

Bekijk boek

Nieuw (1)
€ 19,50

Nieuw (1)
€ 20,00

Nieuw (1)
€ 21,95