> > > > > oorlogsdagboeken-19141918

Virginie Loveling - Oorlogsdagboeken 1914-1918

Het boek Oorlogsdagboeken 1914-1918 van de auteur Virginie Loveling is 1 maal gevonden, 0 maal nieuw en 1 maal tweedehands. "Oorlogsdagboeken 1914-1918" is tweedehands te koop vanaf € 74,94 bij Bol.com.

Tweedehands (1) vanaf € 74,94 bij Bol.com Toon 1 tweedehands boek
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.

Andere auteurs

We hebben Oorlogsdagboeken 1914-1918 ook gevonden geschreven door andere auteurs:

Oorlogsdagboeken 1914-1918

Tweedehands
We hebben 1 tweedehands advertentie gevonden
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789085425274
   
Soort boek
Hardcover


<strong>‘Voor wie op zoek is naar een ooggetuigenverslag van de bezetting blijven de Oorlogsdagboeken van Virginie Loveling onmisbare lectuur.’ — De Morgen</strong><br /><br />Dag na dag beschrijft Virginie Loveling het leven tijdens de Duitse bezetting – de angst, de ellende, de hoop. Haar dagboek is een uniek en aangrijpend document. Oorlogsdagboeken is het werk van een groot schrijfster die haar tijd ver vooruit was. Loveling schrijft zonder taboes over de problemen tijdens de Eerste Wereldoorlog, de maatschappelijke ontwikkelingen, haar doodsangst, haar contacten met de bezetter en niet het minst over haar vrees voor de inbeslagneming van haar dagboek, dat haar oorlog. De kranige oude dame ging voor haar dagboek zelfs op reportage.<br /><br />----<br /><br />In 1999 verscheen In oorlogsnood. Virginie Lovelings dagboek [1914-1918]. Samen met de Universiteitsbibliotheek Gent verwezenlijkte de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde daarmee de vurige wens van de Vlaamse schrijfster Virginie Loveling om het aangrijpende oorlogsdagboek integraal te publiceren. De hele oplage was in een mum van tijd uitverkocht.<br /><br />Vijf jaar later achtten het Centrum voor Teksteditie en Bronnenstudie (CTB) van de KANTL en de Universiteitsbibliotheek Gent het raadzaam om een nieuwe editie voor te bereiden. Enkele tot dan toe onbekend gebleven dagboekfragmenten waren immers opgedoken en een aantal van de oorspronkelijke editieprincipes was ondertussen enigszins achterhaald. Bovendien vonden de tekstbezorgers het belangrijk dat naast een commercieel aantrekkelijke bloemlezing ook een integrale versie van de tekst beschikbaar zou blijven. Behalve heel wat vermakelijke, revelerende en meeslepende lectuur voor ‘gewone’ lezers bevat het dagboek namelijk ook informatie die voor literair en historisch onderzoek cruciaal kan zijn.<br /><br />De KANTL besloot daarom om de tekst integraal online raadpleegbaar te maken. Als expertisecentrum voor het digitaal conserveren van handschriftelijke bronnen ging het Centrum voor Teksteditie en Bronnenstudie daarvoor niet over één nacht ijs. De tekst werd volledig in XML-formaat omgezet en gecodeerd volgens principes die internationaal als de standaardmethode daarvoor wordt beschouwd. De elektronische editie die daaruit voortkwam beantwoordt bijgevolg aan alle noden waaraan een wetenschappelijk betrouwbare teksteditie in digitale tijden hoort te voldoen.<br /><br />Maar het oog wil ook wat, en dus werd de gecodeerde tekst vervolgens in een vorm gegoten die Virginie Loveling misschien ook had verkozen als haar Grote Oorlog honderd jaar later had plaatsgevonden. Haar dagboek is nu integraal raadpleegbaar in de vorm van een blog: snel en makkelijk doorklikbaar, dag na dag, maand na maand, jaar na jaar.<br /><br />www.oorlogsdagboeken.be
Prijs
€ 74,94
Bekijk boek


Andere populaire boeken van Virginie Loveling
We hebben meer boeken van de Auteur gevonden. Hieronder ziet u de 3 boeken waar het meeste aanbod van is.
Een Revolverschot

ISBN: 9789025423278


Bekijk boek

Nieuw (1)
€ 14,00
Tweedehands (1)
€ 20,90
Nieuw (0)
Tweedehands (1)
€ 49,91
Erfelijk Belast

ISBN: 9789022339893


Bekijk boek

Nieuw (1)
€ 25,99
Tweedehands (0)