> > > > Bart Luirink

Auteur Bart LuirinkBart Luirink
Over Bart Luirink
Bart Luirink (1954) is geboren en opgegroeid in Amsterdam. Hij was voor 1986 onder meer werkzaam als Chef Binnenland bij het dagblad De Waarheid. Begin 1986 trad hij in dienst van de Anti Apartheids Beweging Nederland (AABN).

In 1993 verhuisde hij naar Johannesburg en was daar onder meer werkzaam als correspondent voor de VPRO radio, NPS, NOS Radio 1 Journaal en de Zuid-Oost Pers (VNU). Ook schreef hij voor Nieuwe Revu, Vrij Nederland en de Haagse Post.

Tussen 1999 en 2005 ontwikkelde hij Behind the Mask, een online magazine over homoseksualiteit in Afrika.

Vanaf 2004 is Bart Luirink hoofdredacteur van ZAM Magazine, een online platform van Afrikaanse onderzoeksjournalistiek, fotografie, kunst en opinie. Meer informatie op www.zammagazine.com. In 2008 maakte hij deel uit van de redactie de televisieserie ‘Van Dis in Afrika’, bekroond met de Nipkowschijf. Luirink was mede-initiatiefnemer van ‘Samen door Mandela’, een eerbetoon aan de overleden Zuid-Afrikaanse vrijheidsstrijder en staatsman op 15 december 2013.

Inmiddels heeft hij met collega-journaliste Madeleine Maurick de laatste hand gelegd aan ‘Afrika’s nieuwste bevrijdingsstrijd – Hoe homo’s de gevestigde orde ondermijnen’. Voor dit boek werden ruim veertig Afrikaanse kerkleiders, politici, rechters, wetenschappers, kunstenaars en activisten geïnterviewd, waaronder aartsbisschop Tutu.

Luirink wordt veelvuldig gevraagd om in de media, paneldiscussies en lezingen commentaar te geven op ontwikkelingen in Zuid-Afrika en andere landen van het continent.
Bron: www.bartluirink.nl/over-de-auteur
Bart Luirink heeft een Facebook account! Klik hier om naar Facebook te gaan.
Bart Luirink heeft een Youtube kanaal! Klik hier om naar Youtube te gaan.

Bart Luirink heeft een Wikipedia pagina! Klik hier om naar Wikipedia te gaan.

Bart Luirink - Wikipedia
Bart Luirink heeft een LinkedIn pagina! Klik hier om naar LinkedIn te gaan.

Bart Luirink heeft een eigen website! Klik om naar de website te gaan.

We hebben 9 boeken gevonden van de auteur Bart Luirink


Hieronder vindt u een lijst met alle gevonden boeken van de auteur Bart Luirink.
De meest gevonden boeken zijn Integer En Verantwoord In Beroep En Bedrijf, Homosexuality In Africa, Zuid-afrika, Puur Goud en Homosexualiteit In Afrika.

Tweedehands (1)
€ 14,00

Nieuw (1)
€ 15,72

Tweedehands (1)
€ 8,45

Nieuw (1)
€ 19,95

Nieuw (1)
€ 16,95

Tweedehands (1)
€ 8,75

Tweedehands (1)
€ 8,95

Tweedehands (1)
€ 7,40