ISBN: 9789061128564
Bekijk boek
Het boek Cook & Chemist van de auteur Marien is 1 maal gevonden, 0 maal nieuw en 1 maal tweedehands. "Cook & Chemist" is tweedehands te koop vanaf € 11,90 bij Bol.com.
![]() |
Aanbieder
Bol.com |
ISBN
9789061129158
Soort boek
Hardcover Moleculair koken is internationaal een sterk opkomend fenomeen, maar krijgt ook in Nederland steeds meer voet aan de grond. Chemici als Herv? This en topkoks als Jonnie Boer, Ron Blaauw en Heston Blumenthal werken samen aan vernieuwingen op culinair gebied. <br /><br />Maar wat is moleculair koken nu eigenlijk? Kort gezegd is het een trend waarbij koks natuurkundige en chemische kennis gebruiken als basis voor hun gerechten. Voorbeelden van moleculair koken zijn 'frituren' in stikstof en het op lage temperatuur garen van vacu?mverpakt voedsel. <br /><br />Deze trend is te vertalen naar een manier van koken die ook thuis in de keuken toepasbaar is. Als je weet waarom je een bepaalde handeling in de keuken verricht, krijg je meer inzicht in het kookproces. Waarom moet de bouillon beetje voor beetje bij risotto gevoegd worden en niet in ??n keer een hele plens? Heeft de manier van bereiden invloed op smaak en textuur? Jazeker!<br /><br />In Cook & Chemist leggen Cook Eke Mari?n en Chemist Jan Groenewold uit hoe je de principes van het moleculaire koken kunt toepassen in de keuken thuis. Ze laten zien dat de smaken intenser worden en geven uitleg over de verschillende manieren van voedselbereiding gebaseerd op de technieken en opvatting van de moleculaire keuken.<br />Eke Mari?n werkt als freelance foodstylist onder meer voor bladen als Delicious, Margriet en Seasons. Daarnaast heeft hij een eigen cateringbedrijf: Eke Kookt.<br />Jan Groenewold is als docent fysische chemie verbonden aan de Universiteit Utrecht.<br />
|
Prijs
€ 11,90 |
Bekijk boek |