> > > > > kleine-geschiedenis-van-de-nederlandse-keuken

Jacques Meerman - Kleine Geschiedenis Van De Nederlandse Keuken

Het boek Kleine Geschiedenis Van De Nederlandse Keuken van de auteur Jacques Meerman is 1 maal gevonden, 0 maal nieuw en 1 maal tweedehands. "Kleine Geschiedenis Van De Nederlandse Keuken" is tweedehands te koop vanaf € 31,95 bij Bol.com.

Tweedehands (1) vanaf € 31,95 bij Bol.com Toon 1 tweedehands boek
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Tweedehands
We hebben 1 tweedehands advertentie gevonden
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789026332586
   
Soort boek
Hardcover


Veel mensen vinden de Nederlandse keuken vooral karig: pannenkoeken, boekweitpap, stamppot - veel verder dan dat komen we niet. Ook zijn onze eetgewoonten geen voorbeeld voor de hele wereld. Toch bestaat de Nederlandse keuken uit veel meer dan alleen aardappels, groenten en vlees. De Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken laat zien hoe onze culinaire traditie door de eeuwen heen tot stand is gekomen. De Romeinse bezetting liet hier (schaarse) sporen na. De Arabieren leverden onder andere spinazie, bloemkool, specerijen, suiker en citrusfruit, en dankzij de ontdekking van Amerika in 1492 eten we sperziebonen, tomaten, aardappels en quinoa. Deze ontwikkelingen zorgden voor een heel rijke gastronomische Nederlandse traditie en hebben bepaald hoe we tegenwoordig koken en eten. Dit rijk ge?llustreerde werk, dat bovendien meer dan honderd historische recepten bevat, geeft bovendien een kijkje in de keuken van de geschiedenis van Nederland. Met recepten voor o.a. appelstruifjes, krentensop en potpastey Jacques Meerman vertaalde talloze kookboeken uit diverse talen, onder meer van Claudia Roden, Harold McGee, en Giorgio Locatelli, maar ook de Larousse gastronomique en boeken van Slow Food. Hij woonde tientallen jaren in Spanje en raakte daar gefascineerd door de Nederlandse keuken, die van buitenaf bekeken heel exotisch blijkt.
Prijs
€ 31,95
Bekijk boek


Andere populaire boeken van Jacques Meerman
We hebben meer boeken van de Auteur gevonden. Hieronder ziet u de 3 boeken waar het meeste aanbod van is.
Eetgenot

ISBN: 9789056158989


Bekijk boek

Nieuw (1)
€ 7,90
Tweedehands (0)
Nieuw (0)
Tweedehands (1)
€ 33,00
Mediterraneo

ISBN: 9789026343377


Bekijk boek

Nieuw (1)
€ 13,99
Tweedehands (0)