> > > > > de-stamhouder

Alexander M?nninghoff - De Stamhouder

Het boek De Stamhouder van de auteur Alexander M?nninghoff is 2 maal gevonden, 0 maal nieuw en 2 maal tweedehands. "De Stamhouder" is tweedehands te koop vanaf € 7,50 bij www.boekenkraam.nl.

Tweedehands (2) vanaf € 7,50 bij www.boekenkraam.nl Toon 2 tweedehands boeken
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.

Andere auteurs

We hebben De Stamhouder ook gevonden geschreven door andere auteurs:

De Stamhouder
De Stamhouder

Tweedehands
We hebben 2 tweedehands advertenties gevonden
Aanbieder
www.boekenkraam.nl
ISBN
9789035145146
   
Soort boek
Paperback
Prijs
€ 7,50
Bekijk boek
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789035145146
   
Soort boek
Paperback


'Ik ben geboren op 13 april 1944 in Posen, een oude Poolse stad die eeuwenlang Poznan werd genoemd. Maar toen ik er geboren werd, te midden van bombardementen die het einde der tijden leken aan te kondigen, was dit Posen een Duitse stad vanwaaruit Hitler-Duitsland zijn Heerestruppen naar de Sovjet-Unie had gestuurd en die nu de verminkten, de gewonden, de doden en een onafzienbare stoet vluchtelingen terugkreeg.<br /><br /><br />Mijn familie had deel aan dat drama. Over hen gaat dit boek. En over de gevolgen van de oorlog. Over een sluwe grootvader, die op spectaculaire wijze een van de rijkste mensen van Letland was geworden, maar twee dagen voordat de oorlog uitbrak met zijn Russische vrouw en vier kinderen, met achterlating van al zijn bezittingen, moest vluchten naar Nederland. Over een naïeve vader, die aan het Oostfront, in het uniform van de Waffen ss, uit idealisme tegen de Sovjets vocht en vervolgens in Nederland ten onder ging. Over een moeder, die na de scheiding naar Duitsland vluchtte en mijn moeder niet mocht zijn. En over mij, de kleinzoon, de zoon, de stamhouder.'<br /><br /><br /><b>Alexander Münninghoff</b> (Poznan, 1944) was journalist en Ruslandkenner. Hij was winnaar van de Prijs voor de Dagbladjournalistiek en auteur van Tropenjaren in Moskou (1991), over zijn tijd als correspondent in de Sovjet-Unie. De stamhouder is autobiografisch en berust op feiten en familieverhalen.<br /><br /><br />'Een overweldigend boek, geschreven met beheerste passie en subtiele humor. Ik heb het ademloos uitgelezen.' - Anna Enquist<br />
Prijs
€ 39,99
Bekijk boek


Andere populaire boeken van Alexander M?nninghoff
We hebben meer boeken van de Auteur gevonden. Hieronder ziet u de 3 boeken waar het meeste aanbod van is.