> > > > > musichall

Paul Van Ostaijen - Music-hall

Het boek Music-hall van de auteur Paul Van Ostaijen is 6 maal gevonden, 1 maal nieuw en 5 maal tweedehands. "Music-hall" is nieuw te koop vanaf € 19,95 bij Bol.com. "Music-hall" is tweedehands te koop vanaf bij antiqbook.com.

Nieuw (1) vanaf € 19,95 bij Bol.com Toon 1 nieuw boek
Tweedehands (5) vanaf bij antiqbook.com Toon 5 tweedehands boeken


Omschrijving boek
In april 1916 debuteerde de twintigjarige dichter Paul van Ostaijen met Music-Hall. De bundel kwam totaal onverwacht. Niet eerder had een dichter met zoveel overgave het moderne leven omarmd. In swingende verzen beschreef Van Ostaijen het leven in een moderne stad, vol elektrische trams, cinema's en variététheaters. En daar waar hij zich aan de gebruikelijke onderwerpen van de Vlaamse poëzie waagde - de jubelende natuur, het glorierijke middeleeuwse verleden, de herfst, de liefde - deed hij dat met groot misprijzen voor de traditie. 'Zij die voor mij kwamen en dichters waren,' schreef hij in 'Herfst', 'hebben gezegd: de Herfst was 't schoonste getij'. Maar, riposteerde Van Ostaijen: 'zó kan ik de herfst niet voelen, zó is hij niet in mij'. Hier was een jonge dichter opgestaan die zijn eigen weg baande en die zich weigerde te voegen naar om het even welke poëticale of politieke norm. De jubileumuitgave van deze prachtige bundel, een van de mooiste uit de Nederlandse letteren, bevat een verhelderend nawoord.


Gevonden bookcovers
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.

Andere auteurs

We hebben Music-hall ook gevonden geschreven door andere auteurs:

Music-hall
Music-hall!
Music Hall

Nieuw
We hebben 1 nieuw boek gevonden
Music-hall

Type: Paperback
ISBN: 9789463101943
Levertijd: Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, morgen in huis

Aanbieder:
€ 19,95
Tweedehands
We hebben 5 tweedehands advertenties gevonden
Aanbieder
antiqbook.com
Den Haag/Antw., Daamen/De Sikkel, 1955, 1e dr., pocket, 224 p. Bloemlezing samengesteld en ingeleid door Gerrit Borgers. Ooievaar 17. Naam binnenzijde voorplat, waarin ook een lichte kreuk zit.
Prijs
Bekijk boek
Aanbieder
antiqbook.com
Den Haag, Bert Bakker/Daamen, 1957. Tweede druk. Oorspr.omslag. 219 pag. GOED EXEMPLAAR * * Een programma vol charlestons, grotesken, polonaises en dressuurnummers. Inleiding Gerrit Borgers. Ooievaar No.17.
Prijs
Bekijk boek
Aanbieder
www.boekenwebsite.nl
Soort boek
Pocket paperback
Prijs
€ 4,95
Bekijk boek
Aanbieder
antiqbook.com
Prijs
€ 8,00
Bekijk boek
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789463101943
   
Soort boek
Paperback
Prijs
€ 8,99
Bekijk boek