> > > > Rolf Osterberg

Auteur Rolf OsterbergRolf Osterberg
Over Rolf Osterberg
Rolf Österberg (pseudoniem) is de zoon van een Zweedse moeder en een Nederlandse vader. Zijn kinderjaren bracht hij in Zweden door, maar op tienjarige leeftijd verhuisde hij met het gezin naar Nederland.

Al jong ging hij als vrijwilliger in het Nederlandse leger waarbij hij een aantal jaren bij het Korps Commandotroepen doorbracht. Gedurende die tijd raakte hij geïnteresseerd in het werk van de Verenigde Naties en verbleef voor de organisatie een aantal jaren in Afrika.

Momenteel is Rolf fulltime schrijver en woont in Zweden. De reden dat hij onder pseudoniem schrijft, is dat hij niet in de publiciteit wil treden.

In 2014 verscheen bij CPR het tweeluik De Al-Qaedaconnectie, een spannende thriller over terrorisme en de pogingen tot bestrijding ervan. Rolf Österberg beschrijft hierin wat er zou kunnen gebeuren als Al Qaeda een duister plan heeft om de islamisering wereldwijd versneld door te voeren. Wat door het verhaal heen duidelijk wordt, is dat niet de godsdienst op zich, maar de interpretatie ervan door radicalen het grote probleem vormt.

Het Oslo-virus verscheen in oktober 2015. Hierin maken we een sprong naar de nabije toekomst waarin Al Qaeda de wereld in onheil stort met een biologische aanval op Oslo. Het daar losgelaten virus verspreid zich over de wereld en miljoenen mensen komen om het leven. In Zweden beheert een Nederlands stel een landgoed waar nog vier stellen wonen. Als het virus toeslaat, zijn zij "op papier" voorbereid op een ramp. Maar wat doet zoiets met de mensen zelf?

In juli 2016 is De Zaak verschenen, een verhaal dat terug gaat naar de beginjaren van de 21ste eeuw. Een Russische professor legt de hand op een aantal papyrusrollen en een fotorolletje en bekoopt dat met zijn leven. Voormalig Mossadanalist Moshe Yaresz, een vriend van de professor, doet er alles aan te weten te komen wat er met hem gebeurd is. De Nederlandse studente Ilse de Weerdt vindt in Jeruzalem het fotorolletje en belandt daardoor in een ware nachtmerrie, waar het Vaticaan een cruciale rol in speelt.

De verhalen die Rolf schrijft zijn bijzonder realistisch en passen daarom uitstekend in het fonds van CPR. Ze getuigen van een scherp inzicht en veel kennis van de zaken waar hij over schrijft. Al zijn thrillers zijn los van elkaar te lezen, maar een aantal personen komen erin terug en de rode draad wordt gevormd door terrorisme en (wereld)politiek.

Rolfs schrijft naast thrillers ook fantasy. Hij hoopt met de serie De Afgrond, een cyclus die meerdere boeken in beslag zal nemen, de lezer net zo te kunnen overtuigen als met zijn thrillers.

De Afgrond, Boek 1 - Leila, Het Begin verscheen in december 2014. Het tweede deel De Afgrond, Boek 2 - De Chaos verscheen in februari 2016.
Het derde deel wordt eind 2016 verwacht en deel vier in 2017.
Bron: www.cpromance.nl/page/rolf-osterberg/cpromance#navigation
Rolf Osterberg heeft een eigen website! Klik om naar de website te gaan.

We hebben 14 boeken gevonden van de auteur Rolf Osterberg


Hieronder vindt u een lijst met alle gevonden boeken van de auteur Rolf Osterberg.
De meest gevonden boeken zijn De Afgrond 1 - Leila, Het Begin, De Afgrond - De Chaos, De Zaak, Het Oslo-virus en De Al-qaedaconnectie Deel 1.

Nieuw (2)
vanaf € 7,50
Tweedehands (2)
vanaf € 10,99

Nieuw (3)
vanaf € 8,95
Tweedehands (1)
€ 11,46
Rolf Osterberg
De Zaak

Bekijk boek

Nieuw (2)
vanaf € 8,95

Nieuw (2)
vanaf € 8,95

Nieuw (1)
€ 10,00
Tweedehands (1)
€ 8,49

Tweedehands (2)
vanaf € 8,95

Nieuw (2)
vanaf € 19,53

Nieuw (1)
€ 20,95

Nieuw (1)
€ 20,95

Nieuw (1)
€ 20,95

Nieuw (1)
€ 20,95

Nieuw (1)
€ 22,99

Nieuw (1)
€ 20,00

Nieuw (1)
€ 7,50