> > > > > consumptieijs-in-nederland

C.G. Reinders - Consumptie-ijs In Nederland

Het boek Consumptie-ijs In Nederland van de auteur C.G. Reinders is 1 maal gevonden, 0 maal nieuw en 1 maal tweedehands. "Consumptie-ijs In Nederland" is tweedehands te koop vanaf € 16,99 bij Bol.com.

Tweedehands (1) vanaf € 16,99 bij Bol.com Toon 1 tweedehands boek
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Tweedehands
We hebben 1 tweedehands advertentie gevonden
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789090126814
   
Soort boek
Bindwijze overig


In 1948 kon in Nederland weer vrijelijk suiker worden gekocht en een jaar later mocht ook weer room in ijs worden verwerkt. Daardoor werd het voor het eerst na de Tweede Wereldoorlog voor zuivelfabrikanten aantrekkelijk om roomijs te gaan maken. In februari 1949 richtte een aantal van hen de Nederlandse Vereniging van Consumptie-IJsfabrikanten (NVC) op. De nieuwe vereniging ging van start met circa honderd leden, voornamelijk lokale zuivelfabrieken.<br />In de vijftig jaar van haar bestaan is de situatie op de Nederlandse ijsmarkt drastisch veranderd. De vereniging telt inmiddels geen honderd leden meer, maar negen en vier van hen maken deel uit van, of zijn nauw verbonden met, internationale bedrijven. De Nederlander eet gemiddeld niet meer 1,5 liter ijs per jaar, maar circa 7,5 liter. Het assortiment aan verpakt ijs bestaat niet langer uit een waterijslolly of een eenvoudig vanille-ijsje, al dan niet voorzien van een laagje chocola. En op zondag mag tegenwoordig in heel Nederland ijs worden verkocht. IJs is allang niet meer alleen maar ?s zomers verkrijgbaar en het zijn ook niet meer voornamelijk kinderen die zich tegoed doen aan de koude lekkernij. Het voornaamste verkoopkanaal wordt niet meer gevormd door ijsventers, kleine kruideniers, groentewinkels, banketbakkers, caf?taria?s en ijssalons, maar door grootwinkelbedrijven. Voorschriften voor hygi?ne, bereiding, samenstelling en controle zijn niet langer geregeld in het Consumptie-ijsbesluit van 1929, maar in Europese richtlijnen.<br />Al deze veranderingen komen in deze publicatie ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van de NVC aan bod. De historie van de NVC staat daarbij centraal. Die geschiedenis staat niet op zichzelf. Vandaar dat ze wordt voorafgegaan door een korte geschiedenis van het consumptie-ijs in het algemeen en door een schets van de vooroorlogse ontwikkelingen in Nederland. Een karakteristiek van elk van de huidige leden aan het slot van deze publicatie brengt deze geschiedenis naar de actualiteit van vandaag.
Prijs
€ 16,99
Bekijk boek


Andere populaire boeken van C.G. Reinders
We hebben meer boeken van de Auteur gevonden. Hieronder ziet u de 3 boeken waar het meeste aanbod van is.
Nieuw (0)
Tweedehands (3)
vanaf € 4,00
Nieuw (0)
Tweedehands (2)
vanaf € 12,70
Nieuw (0)
Tweedehands (2)
vanaf € 4,00