> > > > > de-turkse-keuken

Carol Robertson - De Turkse Keuken

Het boek De Turkse Keuken van de auteur Carol Robertson is 1 maal gevonden, 0 maal nieuw en 1 maal tweedehands. "De Turkse Keuken" is tweedehands te koop vanaf € 14,50 bij Bol.com.

Tweedehands (1) vanaf € 14,50 bij Bol.com Toon 1 tweedehands boek
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.

Andere auteurs

We hebben De Turkse Keuken ook gevonden geschreven door andere auteurs:

De Turkse Keuken
De Turkse Keuken
De Turkse Keuken

Tweedehands
We hebben 1 tweedehands advertentie gevonden
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789055014316
   
Soort boek
Paperback


DE TURKS KEUKEN MEER DAN 150 AUTHENTIEKE RECEPTEN<br /><br />Turkije ligt letterlijk tussen Azië, Europa en het Midden-Oosten in. Het is het land waar Troje lag en het paleis van de Griekse koning Midas, waar ook resten van de vroegste Christelijke en Byzantijnse beschaving te vinden zijn, en waar de Ottomaanse heersers de mooiste moskeeën en paleizen bouwden. Het wekt dan ook geen verwondering dat de Turkse keuken een diversiteit kent zoals vrijwel geen andere.<br /><br />De vroegste bewoners van Turkije waren nomaden. Zij introduceerden beroemde gerechten als Sis Kebab, gegrilleerd vlees aan een braadpen, en diverse variëteiten in Dolma's, groenten en rijst verpakt in wijnbladeren. De gerechten van de nomaden waren eenvoudig te maken en makkelijk mee te nemen. Ten tijde van het Ottomaanse rijk werd de receptuur verfijnder en deden producten als olijfolie, vis en diverse kruiden hun intrede. Mede dankzij de Franse kruiden, die uitstekend gedijen in het Turkse klimaat, is een van de meest verfijnde keukens ter wereld ontstaan. Niet voor niets wordt de Turkse keuken samen met de Chinese en de Franse gerekend tot de Drie Grote Keukens. De grootsheid van de Turkse keuken vindt u terug in gerechten als Mossel pilav, Circassische kip en Verrukking van de Sultan, een lamsstoofpot die in de keukens van het Topkapi-paleis werd gecreëerd. Natuurlijk ontbreekt ook het beroemde dessert van filodeeg niet, Baklava.<br /><br />Carol Robertson neemt u mee op een culinaire rondreis door een "an de meest fascinerende en smakelijke keukens, maar vertelt ook over de geschiedenis en de cultuur van Turkije. Speciaal voor deze editie heeft zij diverse extra recepten toegevoegd.
Prijs
€ 14,50
Bekijk boek


Andere populaire boeken van Carol Robertson
We hebben meer boeken van de Auteur gevonden. Hieronder ziet u de 3 boeken waar het meeste aanbod van is.
Portuguese Cooking

ISBN: 9781556431586


Bekijk boek

Nieuw (1)
€ 22,99
Tweedehands (0)
Nieuw (1)
€ 16,99
Tweedehands (0)
Nieuw (1)
€ 18,30
Tweedehands (0)