> > > > > duizendeneen-smaken

Claudia Roden - Duizend-en-één Smaken

Het boek Duizend-en-één Smaken van de auteur Claudia Roden is 2 maal gevonden, 0 maal nieuw en 2 maal tweedehands. "Duizend-en-één Smaken" is tweedehands te koop vanaf € 37,35 bij Bol.com.

Tweedehands (2) vanaf € 37,35 bij Bol.com Toon 2 tweedehands boeken
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Tweedehands
We hebben 2 tweedehands advertenties gevonden
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789059562042
   
Soort boek
Hardcover


'Claudia Roden is net zo min een eenvoudig kookboekenauteur als Marcel Proust koekenbakker was. Ze is feitelijk memoiresschrijfster, etnograaf, antropoloog, essayist, dichter...' SIMON SCHAMA<br />'Elk nieuwe boek van Claudia brengt ons in een verrukkelijke nieuwe wereld.' SAM EN SAM CLARKE<br />'Rodens grote gave is dat zij niet alleen een keuken te voorschijn tovert, maar de hele cultuur waaruit deze ontspringt.' NIGELLA LAWSON<br />'Claudia Roden schrijft net zo boeiend als ze praat. Haar boeken zijn schatkamers vol informatie en steeds weer een bron van leesplezier' OBSERVER
Prijs
€ 37,35
Bekijk boek
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789059564725
   
Soort boek
Paperback


Claudia Roden keert in dit betoverende boek terug naar Turkije, Libanon en Marokko en gaat op speurtocht naar nieuwe en oude receptuur uit die landen. Tevens doet zij een poging om erachter te komen hoe de kookstijlen zich sinds de jaren zestig van de vorige eeuw, toen zij deze keukens voor het eerst onder onze aandacht bracht, hebben ontwikkeld. Het resultaat is een eerbetoon aan de culinaire tradities en de hedendaagse keuken van deze fascinerende landen - van de mezze-gerechten uit Turkije en de zoete deegwaren uit Libanon tot de onmiskenbare smaken en specerijen van Marokko. Claudia Roden schreef in haar onnavolgbare stijl een enthousiast en beeldend boek vol verhalen, herinneringen en verrukkelijke gerechten.<br />Claudia Roden is geboren en getogen in Caïro. Zij voltooide haar opleiding in Parijs en volgde later de kunstacademie in Londen. Ze begon als schilder, maar werd - deels uit verlangen een verloren erfenis weer tot leven te roepen - aangetrokken tot het bestuderen van de nationale keuken van Egypte. De manier waarop men in dat land geniet van eten, het licht, de kleuren en geuren en de bijzondere gastvrijheid, warmte en humor, hebben bij haar een blijvende indruk achtergelaten.<br />Met de publicatie van de bestseller A Book of Middle Eastern Food in 1968 bracht Claudia Roden een revolutionaire verandering teweeg in de westerse waardering van de keukens van het Midden-Oosten. Sindsdien schreef Roden negen kookboeken, waaronder het veelgeprezen The Book of Jewish Food, en kreeg zij niet minder dan zes Glenfiddich Awards voor haar werk.
Prijs
€ 38,20
Bekijk boek


Andere populaire boeken van Claudia Roden
We hebben meer boeken van de Auteur gevonden. Hieronder ziet u de 3 boeken waar het meeste aanbod van is.
De Joodse Keuken

ISBN: 9789059569256


Bekijk boek

Nieuw (2)
vanaf € 37,99
Tweedehands (1)
€ 54,54
Arabesque

ISBN: 9789059560932


Bekijk boek

Nieuw (1)
€ 35,19
Tweedehands (1)
€ 36,20
Food Of Italy

ISBN: 9780224096010


Bekijk boek

Nieuw (2)
vanaf € 16,69
Tweedehands (0)