> > > > > rotterdams-kookboek

Linda Roodenburg - Rotterdams Kookboek

Het boek Rotterdams Kookboek van de auteur Linda Roodenburg is 3 maal gevonden, 0 maal nieuw en 3 maal tweedehands. "Rotterdams Kookboek" is tweedehands te koop vanaf € 12,48 bij Bol.com.

Tweedehands (3) vanaf € 12,48 bij Bol.com Toon 3 tweedehands boeken
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Tweedehands
We hebben 3 tweedehands advertenties gevonden
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789021541969
   
Soort boek
Paperback


Ingrediënten, recepten en achtergronden van 13 eetculturen<br />Rotterdam is door haar handelsgeest al sinds de 16e eeuw een mengelmoes van culturen. Inmiddels kent Rotterdam ruim 100 grote en kleinere etnische groepen. Linda Roodenburg ging binnen dertien verschillende bevolkingsgroepen op zoek naar koks en kokkinnen die in eigen kring geroemd worden om hun culinaire gaven. Ze deed onderzoek naar hun achtergronden en volgde hen tijdens het bereiden van een feestmaal voor vrienden en familie. De recepten werden genoteerd, de boodschappen, het koken en de maaltijd zelf gefotografeerd. Dertien verschillende culturen komen zo op bijzondere wijze bij elkaar in dit heerlijke interculturele kookboek dat bij iedere Nederlander, van welke afkomst dan ook, in de keuken thuishoort.<br />
Prijs
€ 12,48
Bekijk boek
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789079732029
   
Soort boek
Paperback


De vernieuwde, vijfde editie van het Rotterdams Kookboek, het culinaire standaardwerk voor ?lle Nederlanders. Iedereen eet pasta, rijst en aardappels. Turkse pizza is net zo populair als patatje oorlog en de kapsalon is alom bekend als origineel Rotterdamse caloriebom. Maar er zijn veel meer ingredi?nten en gerechten die n?et iedereen kent. Wat zijn dat voor knollen in de bakken voor de Surinaamse toko's? Wat ruiken we toch in Afrikaanse winkels? Wie eten er varkensoren en harde kippen? Wat zijn paradijskorrels, hoeveel afrodisiacum zit er in ras-el-hanout en werkt dat ook? Wat eten Eritre?rs - waar ligt Eritrea eigenlijk? - en wat vieren ze al honderden jaren op 11 september? Voor het antwoord op deze en vele andere vragen ging Linda Roodenburg op zoek naar koks en kokkinen uit verschillende culturen die in hun eigen omgeving geroemd worden om hun kookkunst. Ze beschrijft hun levens en verhalen, de winkels waar ze boodschappen doen en ze noteerde de recepten van hun favoriete gerechten. Samen met fotograaf Carel van Hees volgde ze hen voor, tijdens en na een bijzondere maaltijd voor familie en vrienden. Na het Haagse en het Amsterdamse kookboek, beide standaardwerken op het gebied van de traditionele Nederlandse keuken, is er nu het Rotterdams Kookboek voor ?lle Nederlanders. "Vooral de schrijfster lijkt wel alles te weten van de hele wereldkeuken plus bijbehorende geschiedenis en cultuur - ongelooflijk wat een informatie. En wat een enthousiasme. En wat een leuke mensen in de wereld."- NRC Handelsblad "Een kijk-, lees- en doeboek waarvan elk hoofdstuk de pan uit swingt" - de Volkskrant "Een buitengewoon onderhoudend en kleurrijk boek dat ik van harte kan aanbevelen" - het Parool
Prijs
€ 32,49
Bekijk boek
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789079732012
   
Soort boek
Paperback


Rotterdams Kookboek. 4de herziene druk<br /><br />In Rotterdam wonen ruim 100 bevolkingsgroepen uit verschillende landen en culturen. Pasta, rijst en aardappels eet iedereen, Turkse pizza is net zo populair als patatje oorlog en 'kapsalon' is met een onstuitbare opmars bezig. Maar er zijn ook veel ingredi?nten en gerechten die n?et algemeen bekend zijn. Wat zijn dat voor knollen in de bakken voor de Surinaamse toko? Wat ruiken we toch in Afrikaanse winkels? Wie eten er varkensoren en harde kippen? Wat zijn paradijskorrels, hoeveel afrodisiacum zit er in ras-el-hanout en werkt dat ook? Wat eten Eritre?rs ? waar ligt Eritrea eigenlijk ? en wat vieren ze al honderden jaren op 11 september? <br />En sinds wanneer eten Rotterdamse Turken Surinaamse aardappels en Chinese peren?<br />Linda Roodenburg ging op zoek naar 13 families uit verschillende culturen met koks en kokkinnen die in eigen kring beroemd zijn om hun kookkunst. Ze beschrijft hun achtergronden en verhalen, de winkels waar ze boodschappen doen en de recepten van hun favoriete gerechten. Samen met fotograaf Carel van Hees volgde ze alle 13 voor, tijdens en na een bijzondere maaltijd voor vrienden en familie. <br />Na het Haagse en het Amsterdamse kookboek, beide standaardwerken op het gebied van de traditionele Nederlandse keuken, is er nu het Rotterdams Kookboek voor ?lle Nederlanders<br />
Prijs
€ 46,10
Bekijk boek


Andere populaire boeken van Linda Roodenburg
We hebben meer boeken van de Auteur gevonden. Hieronder ziet u de 3 boeken waar het meeste aanbod van is.
Zie De Mens

ISBN: 9789045027524


Bekijk boek

Nieuw (1)
€ 12,60
Tweedehands (0)
Nieuw (1)
€ 34,95
Tweedehands (0)
Bril Van Anceaux

ISBN: 9789040096174


Bekijk boek

Nieuw (0)
Tweedehands (1)
€ 35,95