> > > > Angelique Schipper

Auteur Angelique SchipperAngelique Schipper
Over Angelique Schipper
In 2008 heb ik het roer omgegooid. Na het overlijden van mijn vader kon ik maar één ding: mijn hart volgen: schrijven. Ik stopte met mijn baan als manager bij de overheid en nam het initiatief om Stichting Talentenloods op te richten, zodat kinderen eerder hun talent kunnen ontwikkelen. Ook kreeg ik in die tijd mijn eerste geschiedenis-schrijfopdracht: de speurtocht Scheveningen-dorp en is geschiedenis een grote passie van mij geworden om verleden en heden op een aantrekkelijke manier met elkaar te verbinden, te laten zien hoe je wel degelijk invloed kunt uitoefenen. Ook wil ik graag bijdragen aan duurzaamheid waar ik kan, omdat een gezonde aarde onze basis vormt.

Voor Talentenloods ontwikkelde ik een gestructureerd naschools aanbod met o.a. sport- en muziekintroductie en schrijven. Toen de gemeentelijke subsidie ophield besloot ik dat ik mijn onderwijsvisie over talentontwikkeling ooit zou verzilveren in een kinderboek, want in een boek kan immers alles. Het werd mijn eerste kinderboek die ik met mijn eigen bedrijf LS-talent in februari 2016 heb uitgebracht: Juffrouw HEndriKS, de beuk erin! Inmiddels zijn er ruim 700 gratis downloads, hebben veel bibliotheken het boek aangeschaft (265 exemplaren) en is het als luisterboek verschenen bij Superboek, onderdeel van Passend Lezen voor wie een leesbeperking heeft: ook bij dyslectie. Juffrouw HEndriKS heeft inmiddels weer zin in een nieuw avontuur. Ze wil de ruimte in! Deel II volgt!

Als je een bedrijf start heb je een bedrijfsnaam nodig voor de Kamer van Koophandel.
Ik heb mijn bedrijf LS-talent genoemd. LS staat voor Lectori Salutem: den lezer heil of de lezer gegroet. Een verwijzing naar mijn eigen talent Schrijven en ook een beetje naar mijn naam. Vroeger noemde mijn vader mij Liekie: Liekie Schipper. Talent is ook een verwijzing naar Talentenloods waarvoor ik projecten coördineer. Op dit moment het Open Podium Jeugd voor 12-21 jarigen en de Schrijfwedstrijd voor basisscholen groep 7.

Lezingen Talentontwikkeling
Mijn grote droom is zoveel mogelijk mensen op het pad te brengen van wat talent is en hoe je dit kunt ondersteunen. Vanuit mijn auteurschap en mijn hart voor schrijven leg ik uit waarom wij in het onderwijs zoveel aandacht besteden aan Taal. Voor mij is dat als schrijver fijn, maar het kan natuurlijk ook zijn dat je andere talenten en interesses hebt. Hoe weet je wat jouw talent is? En hoe kun je zorgen dat wat je leert jouw Talent ondersteunt of dat jouw Talent helpt bij waar je minder goed bent op school. De lezingen houd ik ook voor volwassenen: ouders, docenten/directies en iedereen die aandacht wil besteden aan Talentontwikkeling en daarmee kan helpen om omwegen te voorkomen.

Voorstellingen en Evenementen
De eerste schrijfopdracht voor Scheveningen is uitgegroeid tot geschiedenisvoorstellingen op scholen, die op hun beurt geleid hebben tot een eerste landelijk geschiedenisevenement: het Haags Historisch Festijn. Dat krijg je ervan als je iedere voorstelling van ‘200 jaar koninkrijk’ eindigt met een plaatje van het Binnenhof en de woorden ‘Is dit nou het slot?’ en dan zelf het antwoord geeft: ‘Ja, natuurlijk is dit een slot, een kasteel met een Binnenhof, een Buitenhof, een toegangspoort, precies zoals het hoort.’
Het was 1 januari 2015 toen ik met Rob Kortekaas over de nagenoeg verlaten straten in Den Haag rondliep en zei: ‘Wij kunnen dit tot leven brengen, ik schrijf, jij bent van de re-enactment. Jij kunt zorgen dat er weer ridders en paarden op het Binnenhof lopen.’ Toen was het een droom, inmiddels zijn we al weer aan de slag met de voorbereiding voor de tweede editie.

Presenteren en Liedjes
Presenteren en liedjes schrijven is voor mij als ademhalen. Het is voor mij een feest om anderen zo goed mogelijk in de spotlights te zetten en te zorgen voor een ontspannen sfeer. Mijn liedjes met een kwinkslag op mijn kleine accordeon noem ik Liekie’s Liedjes en zorgen voor een vrolijke noot op leuke gelegenheden.

Mijn motto is: Ontwikkel je talent en maak geschiedenis!
Wat je talent ook is en op welk niveau je dat ook gaat uitoefenen, volg je hart. Dan maak je daarmee deel uit van de toekomst en bepaal je ook onze geschiedenis.

Welke bijdrage wil jij leveren?
Bron: https://www.ls-talent.nl/over/
Angelique Schipper heeft een Facebook account! Klik hier om naar Facebook te gaan.
Angelique Schipper heeft een Youtube kanaal! Klik hier om naar Youtube te gaan.

Angelique Schipper heeft een LinkedIn pagina! Klik hier om naar LinkedIn te gaan.

Angelique Schipper heeft een eigen website! Klik om naar de website te gaan.

We hebben 1 boek gevonden van de auteur Angelique Schipper


Hieronder vindt u een lijst met alle gevonden boeken van de auteur Angelique Schipper.
Het enige gevonden boek is Juffrouw Hendriks.
Angelique Schipper
Juffrouw Hendriks

Bekijk boek

Tweedehands (1)
€ 17,15