|
Aanbieder
Bol.com
|
Soort boek
Hardcover
Voeding bij gezondheid en ziekte is een boek dat de afgelopen twintig jaar zijn weg heeft gevonden naar tal van opleidingen in het hoger onderwijs. Ook wordt het boek veel als naslagwerk gebruikt door professionals die in de dagelijkse praktijk te maken hebben met voedingszorg. Bijvoorbeeld: verpleegkundigen , diëtisten , artsen , verloskundigen , logopedisten , fysiotherapeuten en mondhygiënisten. Niet alleen in de reguliere geneeskunde , maar ook in de alternative geneeskunde maakt men gebruik van dit boek.<br />De overheid heeft de noodklok geluid in het rapport 'Ons eten gemeten.' Een ongezond voedingspatroon is verantwoordelijk voor een belangrijk deel van de ziekte en sterfte aan hart-en vaatziekten, diabetes en kanker in Nederland.<br />Voorlichting over de juiste voeding , afgestemd op individu of doelgroep , is een belangrijk middel in de preventie en behandeling van ziekten.<br />Hulpverleners in de gezondheidszorg kunnen in Voeding bij gezondheid en ziekte antwoord vinden op allerlei vragen die consumenten en patiënten hebben over voeding , zoals :<br />Is ons voedsel nog wel veilig en wat zijn antioxidanten?<br />Wat moet ik eten om niet aan te komen ?<br />Welke rol speelt voeding op oudere leeftijd; zijn er voedingsstoffen die van involed zijn op het verouderingsproces ?<br />Helpt het gebruik van vitamines en andere voedingssupplementen bij het voorkomen van hart-en vaatziekten en kanker?<br />Wat moet je doen als een peuter niet wil eten?<br />Wanneer en hoe moet je overgewicht behandelen bij kinderen?<br />Wat zijn de specifieke voedingsproblemen van gehandicapten?<br />Hoe kun je ondervoeding tijdig signaleren?<br />Wat is de rol van immunonutritie bij het herstel van ernstig zieke patiënten?<br />Hoe kun je optimale voedingszorg geven aan een demente patiënt?<br />Voeding bij gezondheid en ziekte is een uitgebreide en veelzijdige informatiebron; het verschaft zowel de benodigde theoretische achtergrond als praktische aanwijzingen. Hierdoor sluit dit boek nauw aan bij de praktijk van de hulpverlening.<br />Inclusief<br />Website:<br />www.voeding.wolters.nl<br />opdrachten<br />casuïstiek<br />aanvullende informatie voor docenten, studenten en professionals
|
Prijs
€ 9,95
|
Bekijk boek
|
|
Aanbieder
Bol.com
|
Soort boek
Hardcover
De belangstelling voor voeding is nog nooit zo groot geweest. Een nadeel is dat er veel niet wetenschappelijke onderbouwde meningen worden gegeven. Wanneer je als professional met voeding aan de slag gaat, moet je feiten van fabels kunnen onderscheiden, voedingsproblemen kunnen signaleren en voedingsadviezen kunnen geven gebaseerd op de Richtlijnen goede voeding. Voeding bij gezondheid en ziekte helpt je daarbij. In dit studieboek komen alle onderwerpen aan bod die je nodig hebt voor een goede voedingszorg. <br /><br />Waarom kiezen voor Voeding bij gezondheid en ziekte?<br />* Hét studieboek voor voedingsadviezen;<br />* sluit aan bij actuele problemen uit de gezondheidszorg en welzijnssector;<br />* leert je kritisch te kijken naar alle uitingen over voeding. <br /><br />Voeding bij gezondheid en ziekte bespreekt eerst hoe voedingsgedrag tot stand komt, hoe voedsel geproduceerd wordt en welke maatregelen er zijn voor de voedselveiligheid. Ook de voedingsvoorlichting komt uitgebreid aan bod. In het tweede deel staat de voedingsleer centraal: wat is de invloed van de voeding op onze gezondheid en op het ontstaan van ziekte? Het derde deel biedt een beschrijving van de specifieke behoeften en problemen van verschillende doelgroepen, zoals ouderen en sporters, en vertaalt deze naar praktische adviezen. In het vierde deel worden ziekten en handicaps beschreven die van invloed zijn op de voedingstoestand en waarbij een aangepaste voeding nodig is. Tot slot komen diëten en de rol van de diëtist aan bod. Voeding bij gezondheid en ziekte is ook beschikbaar als e-book. <br /><br />Wat is nieuw in de zevende editie van Voeding bij gezondheid en ziekte?<br />Deze zevende editie bevat de nieuwste richtlijnen voor preventie, diagnostiek en behandeling van chronische ziekten, evenals nieuwe resultaten uit onderzoek naar voedingsgedrag. Ook vernieuwde normen en aanbevelingen voor inname van voedingsstoffen en voedingsmiddelen en veranderingen ten gevolge van Europese wet- en regelgeving zijn opgenomen. Voor verdieping en praktische tips verwijst het boek naar recente literatuur, relevante sites en apps.<br /><br />Online ondersteuning<br />Op de ondersteunende website bij dit boek vind je oefentoetsen waarmee je je de stof eigen kunt maken.
|
Prijs
€ 30,50
|
Bekijk boek
|