Het boek Restaurant Hendrickje Stoffels 25 Jaar In Geuren En Kleuren van de auteur Rosita Stumpel is 1 maal gevonden, 0 maal nieuw en 1 maal tweedehands. "Restaurant Hendrickje Stoffels 25 Jaar In Geuren En Kleuren" is tweedehands te koop vanaf € 24,00 bij Bol.com.
![]() |
Aanbieder
Bol.com |
ISBN
2200103847962
Soort boek
Hardcover HET BOEK IS GESIGNEERD DOOR Marko Pol en Bianca Mens!!!<br /><br />EEN CULINAIRE ERVARING IN DE SCHILDERACHTIGE HAVEN VAN HOORN<br />Marko Pol en Bianca Mens van restaurant Hendrickje Stoffels in Hoorn, vieren deze maand het feit dat zij al 27,5 jaar een culinair topteam vormen. Werd het 25-jarig jubileum nog gevierd met de presentatie van een boek, nu is gekozen om de lokale gasten extra te verwennen met een speciaal jubileummenu.<br />Het verhaal van Hendrickje Stoffels begint in 1989 aan de Spiegelgracht in Amsterdam. Een antiekbuurt van de stad waar Hendrickje Stoffels als huishoudster bij Rembrandt in huis kwam. Na 10 jaar verruilde Marko en Bianca de hoofdstad voor een andere hoofdstad, die van Westfriesland. Het restaurant is hier nu 17,5 jaar gevestigd in Hoorn aan de oude haven, waar chef-kok Marko de meest fantastische gerechten uit de keuken tovert. Tropische smaken maar ook klassiek Frans, waarbij zij vrouw en vinoloog Bianca de mooiste wijnen zoekt. <br />De kaart bestaat er uit gerechten afkomstig van de Franse, Mediterrane en Oosterse keuken. Daarnaast zijn er regelmatig speciale arrangementen zoals het Marko's Choice menu, genoemd naar de chef-kok. Maar smaak gaat verder dan alleen lekker eten en drinken. <br />Trost zijn Marko en Bianca ook op de Bib-Gourmant onderscheiding van Michelin. Die onderscheiding staat voor een goede prijs-kwaliteit in een prettige ambiance met een prima keuken. Ook kregen ze een vermelding in Gault Millau, een culinaire gids die onder liefhebbers prestige geniet.<br /><br />Op de vraag hoe ze het toch vol houden, reageren beiden nogal lacherig. ‘Waar het gaat om goed ondernemerschap, hebben we zo onze ideeën’, legt Marko uit. ‘En als je daarmee aan de slag gaat, krijg je vanzelf meer energie. Zeker als je daarbij verder kijkt, dan je eigen zaak alleen. Ik noem bijvoorbeeld het Koken op Locatie project, waarbij ik ergens anders ga koken en me laat inspireren door de manier van werken daar. Een open vizier houden, daar draait het om.’<br /><br />Het jubileummenu is een driegangen diner met aan uw de keuze uit Iberico Tonnato; dungesneden Spaans scharrelvarken met tonijnmayonaise of soep van het seizoen. Als hoofdgerechten gehakte biefstuk met jus van rode ui en gebakken knoflook gamba of verrassing van de visboer. Het dessert is Hendrickje’s Favoriet<br /><br />Smaak gaat verder dan lekker eten en drinken. Ook sfeer, gezelschap en omgeving dragen bij aan een geslaagd etentje buiten de deur. Daarom combineren we bij restaurant Hendrickje Stoffels kwaliteit op tafel met kwaliteit in ambiance. Wij zijn gevestigd in een sfeervol pand aan de pittoreske Hoornse haven. Dus geniet van het uitzicht op de Hoofdtoren en de zeesluis. In de lijn van de scheepvaart heeft ons restaurant een modern en knus interieur met nautische accenten en heldere blauwe tinten. Onze koks kennen geen geheimen. Kijk daarom rustig mee in de grotendeels open keuken. Voor kleine, intieme gezelschappen zijn er tafels vanaf twee personen. Komt u met een grotere groep? Schuif dan gezellig aan in de hoek met de comfortabele lange bank.<br /><br />Dit is een restaurant waar je, naar de voorgevel kijkend, iets minder vlug naar binnen zou stappen. Voorkant oogt wat gedateerd. Ik ben hier nu 3 keer geweest in de afgelopen 2 maanden. Fenomenaal. Wat een parel in Hoorn. Ze bereiden heerlijke gerechten waarbij je op je bord verrassende combinaties krijgt. Tot en met het toetje is er extreem zorg aan detail besteed. Daarnaast is de gastvrijheid en de vriendelijkheid van de bediening top. Vooral voor bootpassanten, zoals ik, de perfecte locatie.
|
Prijs
€ 24,00 |
Bekijk boek |