> > > > Peter Ter Velde

Auteur Peter Ter VeldePeter Ter Velde
Over Peter Ter Velde
Als verslaggever van het NOS-Journaal reisde ik naar diverse oorlogs- en crisisgebieden, zoals Israël, de Palestijnse gebieden, Irak, Egypte, Libanon, Haïti en Indonesië.

Daarvoor was ik van 1996 tot 2001 correspondent in Israël voor het Radio 1 Journaal.

Vanaf 2006 specialiseerde ik me in Afghanistan toen Nederland met de missie in Uruzgan begon. Samen met cameraman Eric Feijten ging ik tot eind 2010 tientallen keren naar Afghanistan waar we met het Nederlandse leger of op eigen gelegenheid reisden.

Eind 2008 verscheen het boek “Kabul & Kamp Holland – over de stad en de oorlog”.
Twee jaar later kwam dit boek in een herdruk uit, aangevuld met onder meer de laatste periode van Nederland in Uruzgan. Eric Feijten, Hans Stakelbeek en ik hebben eind 2010 de documentaire Fokking Hell gemaakt, die behalve in Nederland in diverse landen op televisie is geweest. De documentaire is opgebouwd uit beelden die Nederlandse militairen zelf in Uruzgan gemaakt hebben.

Na vijftien jaar oorlogs- en crisisverslaggeving was het genoeg. Eind 2013 werd ik gedetacheerd bij RTV Noord-Holland waar ik ruim een jaar plaatsvervangend chef nieuws was. In 2015 werd ik buitenlandcoördinator bij de NOS. Daarnaast ben ik namens de NOS lid van het netwerk van security officers van de Europese publieke omroepen, omdat ik mij veel bezighoudt met de veiligheid van onze reizende journalisten en correspondenten.

Daarnaast geef ik veiligheidstrainingen voor voornamelijk journalisten. Dat doe ik onder meer voor de NVJ-academy waar ik twee keer per jaar in samenwerking met de School voor Vredesmissies van het ministerie van Defensie een driedaagse training geef aan journalisten en andere geïnteresseerden over het reizen naar conflictgebieden.

Een tweede boek, de roman “De vader en de zoon” verscheen eind 2011 gevolgd door de roman “Paradijs om de hoek” eind 2014.
Bron: http://www.petertervelde.nl/over-peter/
Peter Ter Velde heeft een Facebook account! Klik hier om naar Facebook te gaan.
Peter Ter Velde heeft een Youtube kanaal! Klik hier om naar Youtube te gaan.

Peter Ter Velde heeft een Wikipedia pagina! Klik hier om naar Wikipedia te gaan.

Peter Ter Velde - Wikipedia
Peter Ter Velde heeft een LinkedIn pagina! Klik hier om naar LinkedIn te gaan.

Peter Ter Velde heeft een IMDB profiel! Klik hier om naar IMDB te gaan.

Peter Ter Velde heeft een eigen website! Klik om naar de website te gaan.

We hebben 2 boeken gevonden van de auteur Peter Ter Velde


Hieronder vindt u een lijst met alle gevonden boeken van de auteur Peter Ter Velde.
De meest gevonden boeken zijn De Vader En De Zoon en Paradijs Om De Hoek.

Nieuw (1)
€ 18,99

Nieuw (1)
€ 7,99