> > > > > henk-sneevliet-18881942

Tichelman - Henk Sneevliet 1888-1942

Het boek Henk Sneevliet 1888-1942 van de auteur Tichelman is 2 maal gevonden, 0 maal nieuw en 2 maal tweedehands. "Henk Sneevliet 1888-1942" is tweedehands te koop vanaf € 13,95 bij Bol.com.

Tweedehands (2) vanaf € 13,95 bij Bol.com Toon 2 tweedehands boeken
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Tweedehands
We hebben 2 tweedehands advertenties gevonden
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789060122426
   
Soort boek
Bindwijze overig


Drie rode strepen op snee, een voormalig ezelsoor, verder als nieuw.
Prijs
€ 13,95
Bekijk boek
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789060122426
   
Soort boek
Paperback


<p> Er is nog niet zo heel veel bekend over de geschiedenis van de linkse politieke partijen in Nederland tussen de beide wereldoor­logen. Dat is jammer, want juist dit tijdvak is rijk aan drama­tische gebeurtenissen en ontwikkelingen. De revolutionaire stormvloed van vlak na de Eerste Wereldoorlog, het oprukkende fascisme, de grote crisis, de machtsgreep van de Nazi's, het Franse volksfront, de Spaanse Burgeroorlog, de internationale splitsing tussen communisten en sociaal-democraten: al die factoren hebben ook het optreden van de linkse partijen en groepen in Nederland diepgaand beïnvloed. </p> <p> Binnen deze ontwikkelingen neemt Henk Sneevliet een heel bij­zondere plaats in. Begonnen als vakbondsman binnen het NVV ging hij naar Indonesië waar hij de opkomst van de Indonesische Communistische Partij heeft voorbereid, en kwam na de Russische Revolutie als vertegenwoordiger van de Komintern in China waar hij het werk van de Chinese Communistische Partij begeleid­de. Na zijn terugkeer in Nederland kwam hij in de CPH en het NAS terecht, brak met de Komintern, sloot zich bij Trotski aan, brak ook met Trotski, en bleef tenslotte achter met het kleine groepje getrouwen dat hem door dik en dun was trouw gebleven. Sneevliet heeft de ontwikkelingen tussen de twee wereldoorlogen vanuit allerlei posities meebeleefd, en zijn politieke biografie wordt daar alleen maar boeiender door. </p>
Prijs
€ 16,95
Bekijk boek


Andere populaire boeken van Tichelman
We hebben meer boeken van de Auteur gevonden. Hieronder ziet u de 3 boeken waar het meeste aanbod van is.