> > > > > de-rechtspositie-der-chinezen-in-nederlandsindie-18481942

P. Tjiookliem - De Rechtspositie Der Chinezen In Nederlands-indie 1848-1942

Het boek De Rechtspositie Der Chinezen In Nederlands-indie 1848-1942 van de auteur P. Tjiookliem is 1 maal gevonden, 0 maal nieuw en 1 maal tweedehands. "De Rechtspositie Der Chinezen In Nederlands-indie 1848-1942" is tweedehands te koop vanaf € 40,00 bij Bol.com.

Tweedehands (1) vanaf € 40,00 bij Bol.com Toon 1 tweedehands boek
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Tweedehands
We hebben 1 tweedehands advertentie gevonden
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789087280666
   
Soort boek
Paperback


Onderzoek naar de bijzondere rechtspositie van Chinezen in Nederlands-Indië en de betekenis die deze bevolkingsgroep had voor het gouvernement.<br /><br />In 1848 was in het toen bestaande dualistische rechtssysteem van Nederlands-Indië de rechtspositie der Chinezen gelijk aan die van de inheemse bevolking. Aan het eind van de onderzoeksperiode, in 1942, was die rechtspositie vrijwel gelijk geworden aan die van de Europeanen. Dit proefschrift behandelt de wijzigingen die in de onderzoeksperiode op verschillende rechtsgebieden tot stand kwamen. De bijzondere rechtspositie der Chinezen hing samen met de betekenis die zij hadden voor het gouvernement en die, in vergelijking tot hun aantal, relatief groot was. Het onderzoek geeft inzicht in de achtergronden, de motieven en de overwegingen die een rol speelden in de besluitvorming en van invloed waren op het wetgevingsbeleid van de koloniale en rijkswetgever ten aanzien van deze minderheidsgroep in Nederlands-Indië.
Prijs
€ 40,00
Bekijk boek