> > > > > jw-waterhouse-18491917

Peter Trippie - J.W. Waterhouse (1849-1917)

Het boek J.W. Waterhouse (1849-1917) van de auteur Peter Trippie is 1 maal gevonden, 0 maal nieuw en 1 maal tweedehands. "J.W. Waterhouse (1849-1917)" is tweedehands te koop vanaf € 69,80 bij Bol.com.

Tweedehands (1) vanaf € 69,80 bij Bol.com Toon 1 tweedehands boek
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Tweedehands
We hebben 1 tweedehands advertentie gevonden
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789085864448
   
Soort boek
Hardcover


Dit baanbrekende overzicht presenteert het werk van John William Waterhouse (1849-1917), een van de bekendste Britse kunstenaars van de negentiende eeuw.<br /><br />Het boek is uitgebreid geillustreerd met prachtige reproducties die volop recht doen aan de visuele impact van Waterhouses kleurrijke, verleidelijke doeken en gaat diepgaand in op zijn blijkbaar tijdloze visie op vrouwelijkheid. In zijn werk is een bijzondere rol weggelegd voor de intense hartstochten uit de lyrische versies van de klassieke mythen van Homerus en Ovidius, maar ook voor romantische verzen van Alfred Tennyson, John Keats en hun voorloper William Shakespeare. Hoezeer Waterhouse zicht met deze dichters verwant voelde, blijkt met name uit beroemde schilderijen als 'De vrouwe van Shalott, De heilige Cecilia, Hylas en de nimfen, Odysseus en de sirenen, Circe Indiviosa en Echo en Narcissus'.<br /><br />Hoewel miljoenen mensen over de hele wereld zijn fascinerende taferelen bewonderen, weet het grote publiek relatief weinig over Waterhouse zelf. Uit dit boek komt hij naar voren als een 'moderne prerafaëliet', doordrenkt als hij was van de kleurrijke emotionaliteit van Rossetti, Millais en Holman Hunt, maar ook volledig doordrongen van de spannende technische vernieuwingen die zich in de negentiende eeuw in Frankrijk voltrokken. <br /><br />Met deze fraai verzorgde uitgave worden de beroemde werken van Waterhouse in hun juiste context geplaatst, ter illustratie van zijn grote betekenis voor de geschiedenis van de Britse kunst.
Prijs
€ 69,80
Bekijk boek


Andere populaire boeken van Peter Trippie
We hebben meer boeken van de Auteur gevonden. Hieronder ziet u de 3 boeken waar het meeste aanbod van is.
Waterhouse

ISBN: 9789085864837


Bekijk boek

Nieuw (1)
€ 89,95
Tweedehands (0)