> > > > Angelieke Uittenbogaard

Auteur Angelieke UittenbogaardAngelieke Uittenbogaard
Over Angelieke Uittenbogaard
Op 19 augustus 1964 ben ik geboren te Dubbeldam (Dordrecht). Op mijn 5de zijn we verhuisd naar Dordrecht centrum en namen we onze intrek in een huis grenzend aan het Merwestein park.

Uren dwaalde ik met onze hond (Thomas) door het park en verzon spannende verhalen over achtervolgingen of koude, donkere kastelen waaruit ik iemand moest redden. Die verhalen schreef ik af en toe op. Wat ik toen nog niet besefte, is dat het park een grote inspiratiebron is geweest en mijn schrijversinteresse heeft gewekt.

De Koninklijke Dortsche Roei- en Zeil Vereniging waarvan ik op mijn vijftiende lid ben geworden, heeft mij enorm veel goeds gebracht. Tijdens roeiwedstrijden leerde ik om door te zetten en nooit op te geven. Nieuw voor mij waren de avondjes op stap met mijn roeimaatjes. De grote roeiwedstrijden “Heineken” en “Head” in Amsterdam waren hoogtepunten. Nooit wilde ik verkering met iemand van “de Roei”, maar die belofte kon ik niet waar maken en inmiddels ben ik alweer ruim 30 jaar samen met “iemand van de roei”.

Vanwege studie en werk van Frank en mij verhuisden we regelmatig naar een andere stad. In Delft verhuisden we een aantal keren, daarna zakten we af naar Brabant waar we in Best en tenslotte in Oerle met plezier gewoond hebben. In Oerle hadden we veel ruimte en daar kon ik mijn grote liefde voor dieren omzetten in een halve boerderij. Ik kreeg een baan bij een grote dierenkliniek en heb daar eenentwintig jaar gewerkt. Door de ervaring die ik daar opdeed met mens en dier, kreeg mijn fantasie weer de vrije loop en begon ik weer verhalen te schrijven. Mijn eerste boek “Puff” is aan de keukentafel in Oerle geschreven.

Het plan om te emigreren nam steeds strakkere vormen aan. Een van mijn volgende boeken zal gaan over de zoektocht naar een geschikt land en het vinden van een mooie woning. Sinds januari 2015 wonen we in Zuid-Spanje vlakbij de Portugese grens (provincie Huelva). Onze hele veestapel is meeverhuisd en al gauw dienden ook nieuwe dieren zich aan. Ik schrijf nu fulltime. Binnenkort verschijnt er een feel-good boek van mij bij uitgeverij De Rode Tulp. Verder heb ik nog zoveel ideeën over nieuwe boeken dat ik het liefst dag en nacht wil schrijven. Maar ik wil ook leren gitaar spelen, heel veel auto rijden, over het strand lopen of erop zitten, op terrasjes koffie drinken, veel tijd met mijn dieren doorbrengen, door de bossen wandelen en en en …

Graag wil ik iets voor de wereld betekenen en als ik de middelen heb iets doen aan armoede en verdriet in de wereld. Misschien te hoog gegrepen, maar ik stel mijn doelen altijd heel hoog. Als er dan slechts een beetje van gehaald wordt, heb ik toch iets bereikt.
Bron: http://angelieke-uittenbogaard.nl/over-mij/
Angelieke Uittenbogaard heeft een Facebook account! Klik hier om naar Facebook te gaan.
Angelieke Uittenbogaard heeft een LinkedIn pagina! Klik hier om naar LinkedIn te gaan.

Angelieke Uittenbogaard heeft een eigen website! Klik om naar de website te gaan.

We hebben 1 boek gevonden van de auteur Angelieke Uittenbogaard


Hieronder vindt u een lijst met alle gevonden boeken van de auteur Angelieke Uittenbogaard.
Het enige gevonden boek is Puff.
Angelieke Uittenbogaard
Puff

Bekijk boek

Tweedehands (1)
€ 39,50