> > > > Anne Vellinga

Auteur Anne VellingaAnne Vellinga
Over Anne Vellinga
Mijn passie is het avontuur van het gewone leven, maarrrr zo gewoon is dat niet!

Ik verhaal hierover in columns, gedichten, korte verhalen en romans.

Onder Columns vind je een selectie van columns die ik de afgelopen tien jaar voor het NHD schreef. In mijn Blog lees je actuele gebeurtenissen en ontwikkelingen.

Ik ben een scharrelaar, jager en fantast. Overal vind ik wat, een gemummificeerde hagedis, een boomstronk, kapotte kopjes, lapjes stof, papier, kralen. Daar ga ik mee aan de gang. Collages, mozaïeken, objecten.

Mijn leven begon in 1951 met mijn geboorte in West Kapelle, waar de vuurtoren lichtflitsen stuurde door de nacht en de molen haar wieken draaide. Paarden klepperden over de keitjes en trokken karren beladen met zwarte steenkool en muffe aardappelschillen.

Sindsdien heb ik allerlei studies en werk gedaan en in ontelbare huizen gewoond in bijvoorbeeld Tiel, Groningen, Arnhem, Amsterdam, Alkmaar. Mijn kleinste huisje was in Beek, een diepe kast waar net een matras en een tafeltje in pasten, maar wel met dakvenster naar de sterrenhemel, mijn grootste huis was Villandry, een imposant gebouw in een bos bij Nijmegen, waar ik woonde en lesgaf.

Wat mij boeit is de geheimzinnige samenhang tussen de plek waar je leeft en het avontuur van je leven. Het zit hem in de zee, die vloeibare grens die je niet overschrijden kunt, de rivier de Waal, komend van verre en verdwijnend in de verte, de Nijmeegse heuvels met hun uitgestrekte wouden en verscholen daartussen diepe leemkuilen.

Het onbenoembare inspireert mij, dat waar sprookjes van verhalen en misschien alleen een dode taal woorden voor heeft: Genius Loci, Terra Incognita, Axis Mundi.

Als je benieuwd bent wat ik hiermee bedoel, zijn mijn romans wellicht een aanrader voor je.

De romans staan los van elkaar en gaan over drie verschillend geaarde vrouwen, Sophie, Eva en Iris, elk worstelend met een specifieke (liefdes)kwestie, of liever queeste, een zoektocht uit verstikkende omstandigheden naar eigen identiteit. Elk van de vrouwen wordt onbewust geleid door een van deze drie mysteries.

Verder in mijn blog de avonturen hier in huis, een boerderij vol kunst in Hoorn, waar ik woon met mijn doortastende wederhelft en Lukkie, onze poes met negen levens, en gasten overal vandaan.
Bron: http://annevellinga.nl/over-mij/
Anne Vellinga heeft een Facebook account! Klik hier om naar Facebook te gaan.
Anne Vellinga heeft een LinkedIn pagina! Klik hier om naar LinkedIn te gaan.

Anne Vellinga heeft een eigen website! Klik om naar de website te gaan.

We hebben 2 boeken gevonden van de auteur Anne Vellinga


Hieronder vindt u een lijst met alle gevonden boeken van de auteur Anne Vellinga.
De meest gevonden boeken zijn Eva en Sophie.
Anne Vellinga
Eva

Bekijk boek

Tweedehands (1)
€ 14,90
Anne Vellinga
Sophie

Bekijk boek

Tweedehands (1)
€ 10,25