> > > > > tussen-mandaat-en-kolonie-rwanda-burundi-en-het-belgisch-bestuur-in-opdracht-van-de-volkenbond-19161932

Vijgen, Ingeborg - Tussen Mandaat En Kolonie. Rwanda, Burundi En Het Belgisch Bestuur In Opdracht Van De Volkenbond (1916-1932)

Het boek Tussen Mandaat En Kolonie. Rwanda, Burundi En Het Belgisch Bestuur In Opdracht Van De Volkenbond (1916-1932) van de auteur Vijgen, Ingeborg is 1 maal gevonden, 0 maal nieuw en 1 maal tweedehands. "Tussen Mandaat En Kolonie. Rwanda, Burundi En Het Belgisch Bestuur In Opdracht Van De Volkenbond (1916-1932)" is tweedehands te koop vanaf € 23,70 bij Bol.com.

Tweedehands (1) vanaf € 23,70 bij Bol.com Toon 1 tweedehands boek
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Tweedehands
We hebben 1 tweedehands advertentie gevonden
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789033456213
   
Soort boek
Paperback


Tijdens de hoogdagen van het Europese imperialisme in Centraal-Afrika, op einde van de negentiende - begin van de twintigste eeuw, spraken weinig Centraal-Afrikaanse landen zo tot de verbeelding als Rwanda en Burundi. Op deze voormalige Duitse koloniën rustten hoge economische verwachtingen. <br />Na de Eerste Wereldoorlog wilde de Amerikaanse president Wilson erover waken dat de Duitse overzeese gebieden niet als oorlogsbuit onder de Europese koloniale mogendheden zouden worden verdeeld. Hiertoe werd een mandatensysteem ontworpen dat de mandaathoudende mogendheden geen volledige soevereiniteit toekende en een beginnende internationale controle in het leven riep. België, actief in de regio als koloniale mogendheid in Congo, kreeg het mandaat over Rwanda en Burundi.<br />In dit boek wordt het mandaathouderschap van België over Rwanda en Burundi voor het eerst grondig in kaart gebracht. Het levert daarmee een belangrijke bijdrage tot de geschiedenis van het Belgische kolonialisme in Centraal-Afrika. Aan de hand van unieke bronnen geeft Ingeborg Vijgen een goed inzicht in een weinig gekende episode van de Belgische geschiedenis. Dit boek wordt rijkelijk geïllustreerd met foto's gemaakt door koning Leopold III tijdens zijn reizen naar Rwanda en Burundi in 1925 en 1933.<br />
Prijs
€ 23,70
Bekijk boek


Andere populaire boeken van Vijgen, Ingeborg
We hebben meer boeken van de Auteur gevonden. Hieronder ziet u de 3 boeken waar het meeste aanbod van is.