> > > > > het-reeuwijkse-land

A. S. Q. Visser - Het Reeuwijkse Land

Het boek Het Reeuwijkse Land van de auteur A. S. Q. Visser is 2 maal gevonden, 0 maal nieuw en 2 maal tweedehands. "Het Reeuwijkse Land" is tweedehands te koop vanaf € 31,75 bij Bol.com.

Tweedehands (2) vanaf € 31,75 bij Bol.com Toon 2 tweedehands boeken
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Tweedehands
We hebben 2 tweedehands advertenties gevonden
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789057306419
   
Soort boek
Paperback


Het Reeuwijkse land – het gebied van Reeuwijk en omstreken – is<br />nationaal bekend vanwege de Reeuwijkse plassen. Die plassen zijn<br />echter niet zomaar ontstaan; hetzelfde geldt voor het overige<br />landschap.<br />Aan de ene kant lijkt de geschiedenis van het landschap op die<br />van de rest van het Groene Hart. Aan de andere kant kreeg het<br />door haar specifieke ligging met andere ontwikkelingen te maken.<br />Zo lag het gebied eeuwenlang op de grens van Holland en<br />Utrecht, wat leidde tot motteburchten, smokkelroutes en de Oude<br />Hollandse Waterlinie. Het lag in de periferie van beide provincies,<br />maar tegelijk centraal: alle verkeer tussen het duingebied en het<br />oosten ging hierlangs. Daarnaast lag het vlakbij Gouda, dat lang<br />tot de belangrijkste Hollandse steden behoorde. Maar haar invloed<br />pakte voor het omringende platteland niet altijd gunstig uit.<br />Het is bovendien een relatief klein gebied, gelegen tussen de<br />Oude Rijn en de Hollandsche IJssel. Afvoeren van het overtollige<br />water gebeurde zowel op de ene als op de andere rivier. Er waren<br />heel wat molens, gemalen en molenvlieten nodig om dat goed te<br />regelen.<br />Het Reeuwijkse land is dus in meerdere opzichten 'opmerkelijk' te<br />noemen. Over het ontstaan ervan en de veranderingen in het<br />landschap en haar bewoning door de eeuwen heen, kunt u lezen in<br />dit bijzondere boek.<br />
Prijs
€ 31,75
Bekijk boek
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789057304798
   
Soort boek
Paperback


Het Reeuwijkse land<br />Het gebied van Reeuwijk en omstreken is nationaal bekend vanwege de Reeuwijkse plassen. Die plassen zijn echter niet zomaar ontstaan en hetzelfde geldt voor het overige landschap.<br />Aan de ene kant lijkt de geschiedenis van het landschap op die van de rest van het Groene Hart. Aan de andere kant kreeg het gebied door de specifieke ligging met andere ontwikkelingen te maken. Zo lag het eeuwenlang op de grens van Holland en Utrecht, wat leidde tot motteburchten, smokkelroutes en de Oude Hollandse Waterlinie. Het lag in de periferie van beide provincies, maar tegelijk centraal: alle verkeer tussen het duingebied en het oosten ging hierlangs. Daarnaast lag het vlakbij Gouda, dat lang tot de belangrijkste Hollandse steden behoorde. Maar de invloed van de stad pakte voor het omringende platteland niet altijd gunstig uit.<br />Het is bovendien een relatief klein gebied, gelegen tussen de Oude Rijn en de Hollandsche lJssel. Het afvoeren van overtollig water gebeurde zowel op de ene als op de andere rivier. Er waren heel wat molens, gemalen en molenvlieten nodig om dat goed te regelen. Het Reeuwijkse land is dus in meer opzichten ‘opmerkelijk' te noemen. Over het ontstaan ervan, de veranderingen in het landschap en de bewoning door de eeuwen heen kunt u lezen in dit bijzondere boek.<br />Drs. J. Sophie Visser (1950) is oorspronkelijk scheikundige en studeerde later sociale geografie. Zij werkte lange tijd in de ICT. Sinds een aantal jaren houdt zij zich bezig met het cultuurhistorische landschap.
Prijs
€ 35,00
Bekijk boek


Andere populaire boeken van A. S. Q. Visser
We hebben meer boeken van de Auteur gevonden. Hieronder ziet u de 3 boeken waar het meeste aanbod van is.
Als Ik Beroofd Ben

ISBN: 9789055514649


Bekijk boek

Nieuw (1)
€ 10,00
Tweedehands (3)
vanaf € 6,00
Nieuw (0)
Tweedehands (3)
vanaf € 3,00
Uit Het Moeras

ISBN: 9789029071048


Bekijk boek

Nieuw (0)
Tweedehands (3)
vanaf € 9,50