> > > > > hermanus-berserik-19212002

Chiene Vos - Hermanus Berserik 1921-2002

Het boek Hermanus Berserik 1921-2002 van de auteur Chiene Vos is 1 maal gevonden, 0 maal nieuw en 1 maal tweedehands. "Hermanus Berserik 1921-2002" is tweedehands te koop vanaf € 30,00 bij Bol.com.

Tweedehands (1) vanaf € 30,00 bij Bol.com Toon 1 tweedehands boek
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Tweedehands
We hebben 1 tweedehands advertentie gevonden
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789081227827
   
Soort boek
Hardcover


Hermanus Berserik heeft zich nooit veel aangetrokken van de heersende kunstmodes. Hij bleef zijn eigen merkwaardige wereld schilderen. Met zijn vrolijke voorstellingen, vol humor, poëzie en soms een vleugje surrealisme, wist de Haagse schilder door de jaren heen een groot publiek aan zich te binden. Door zijn vele toegepaste werk, voor o.a. de PTT, KLM en verschillende literaire uitgeverijen, is Berserik misschien wel de bekendste onbekende schilder van Nederland.<br />Het boek bevat<br />? Een biogra?sch portret van Hermanus Berserik door kunsthistorica Chiene Vos, die daarvoor nieuw onderzoek deed;<br />? Een chronologisch-thematisch gerangschikt overzicht van het vrije werk, samengesteld door kunsthistoricus en tentoonstellingmaker Feico Hoekstra;<br />? Een essay over het werk van Hermanus Berserik door Thérèse Cornips, die de schilder goed heeft gekend;<br />? Herinneringen van Nicolaas Wijnberg, vriend en ook schilder, gra?cus en ontwerper;<br />? Een uitgebreid, geïllustreerd overzicht: werk voor uitgevers (omslagen voor Ooievaar- en Salamander­pockets en illustraties voor kinderboeken), affiches voor ptt en KLM, een nog steeds vertoonde teken?lm over de Delta­werken voor Rijkswaterstaat, decors en kostuums voor de Haagse Comedie en het Nederlands Danstheater, wandschilderingen voor de gemeente Den Haag;<br />? Bibliogra?e, Engelse samenvatting en personenregister.<br />Dit boek is een uitgave van de bevriende Ervan Berserik Uitgeverij, de boekhandelsdistributie wordt verzorgd door Uitgeverij Bulaaq.
Prijs
€ 30,00
Bekijk boek


Andere populaire boeken van Chiene Vos
We hebben meer boeken van de Auteur gevonden. Hieronder ziet u de 3 boeken waar het meeste aanbod van is.
Nieuw (0)
Tweedehands (1)
€ 36,00