> > > > > de-slag-om-stalingrad-19421943

Stephen Walsh - Slag Om Stalingrad

Het boek Slag Om Stalingrad van de auteur Stephen Walsh is 2 maal gevonden, 0 maal nieuw en 2 maal tweedehands. "Slag Om Stalingrad" is tweedehands te koop vanaf € 15,20 bij Bol.com.

Tweedehands (2) vanaf € 15,20 bij Bol.com Toon 2 tweedehands boeken
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Tweedehands
We hebben 2 tweedehands advertenties gevonden
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789024379095
   
Soort boek
Hardcover


DE SLAG OM STALINGRAD<br />De veldslag die het volledige Duitse zesde leger vernietigde en het definitieve keerpunt betekende in de oorlog tegen Hitler<br />De Duitse invasie van Rusland in 1941 was Hitlers grootste gok in zijn jacht op Lebensraum - bij Stalingrad bleek dat hij mis gegokt had. Dit boek vertelt de geschiedenis van de grootste slag uit de Tweede Wereldoorlog, het beslissende keerpunt in de oorlog in het oosten.<br />Het geeft een uitvoerig historisch overzicht van de slag die het Duitse leger uitputte en de oorlog in het oosten tegen de Duitsers zelf richtte. De deskundige tekst is uitgebreid geïllustreerd, ook met nooit eerder vertoonde foto's uit voormalige sovjetarchieven en gedetailleerde kaarten die de ontwikkeling van de strijd verduidelijken.<br />De slag om Stalingrad benadrukt de strategische betekenis van de stad en gaat dieper in op de sovjetverdediging, de verwoesting veroorzaakt door de bombardementen van de Luftwaffe en de beschietingen van beide kanten.<br />Het beschrijft en verklaart de voorbereidingen van de sovjets voor een tegenoffensief tegen de zwakke vleugels van de Duitse troepen, hoe het zesde leger snel werd omsingeld en tot een almaar kleiner gebied werd teruggedrongen, en hoe Friedrich Paulus weigerde om Hitlers orders te negeren en daarmee het lot van het zesde leger uiteindelijk bezegelde.<br />Bovendien komen de ontberingen van de soldaten in de brandende hel die de stad geworden was, gedetailleerd aan de orde, ook aan de hand van citaten van betrokken soldaten.<br />In de laatste hoofdstukken worden de gevolgen van deze slag voor de Duitsers en Russen besproken en de invloed die hij op de totale Tweede Wereldoorlog gehad heeft.<br />Ten slotte geven twee bijlagen een overzicht van de troepen van beide partijen die aan de slag deelnamen, en een chronologische weergave van de belangrijkste gebeurtenissen.
Prijs
€ 15,20
Bekijk boek
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789024379095
   
Soort boek
Hardcover


De veldslag die het volledige Duitse zesde leger vernietigde en het definitieve keerpunt betekende in de oorlog tegen Hitler.De Duitse invasie van Rusland in 1941 was Hitlers grootste gok in zijn jacht op Lebensraum - bij Stalingrad bleek dat hij mis gegokt had. Dit boek vertelt de geschiedenis van de grootste slag uit de Tweede Wereldoorlog, het beslissende keerpunt in de oorlog in het oosten. Het geeft een uitvoerig historisch overzicht van de slag die het Duitse leger uitputte en de oorlog in het oosten tegen de Duitsers zelf richtte. De deskundige tekst is uitgebreid geïllustreerd, ook met nooit eerder vertoonde foto's uit voormalige sovjetarchieven en gedetailleerde kaarten die de ontwikkeling van de strijd verduidelijken. De slag om Stalingrad benadrukt de strategische betekenis van de stad en gaat dieper in op de sovjetverdediging, de verwoesting veroorzaakt door de bombardementen van de Luftwaffe en de beschietingen van beide kanten. Het beschrijft en verklaart de voorbereidingen van de sovjets voor een tegenoffensief tegen de zwakke vleugels van de Duitse troepen, hoe het zesde leger snel werd omsingeld en tot een almaar kleiner gebied werd teruggedrongen, en hoe Friedrich Paulus weigerde om Hitlers orders te negeren en daarmee het lot van het zesde leger uiteindelijk bezegelde. Bovendien komen de ontberingen van de soldaten in de brandende hel die de stad geworden was, gedetailleerd aan de orde, ook aan de hand van citaten van betrokken soldaten. In de laatste hoofdstukken worden de gevolgen van deze slag voor de Duitsers en Russen besproken en de invloed die hij op de totale Tweede Wereldoorlog gehad heeft. Ten slotte geven twee bijlagen een overzicht van de troepen van beide partijen die aan de slag deelnamen, en een chronologische weergave van de belangrijkste gebeurtenissen.
Prijs
€ 22,99
Bekijk boek


Andere populaire boeken van Stephen Walsh
We hebben meer boeken van de Auteur gevonden. Hieronder ziet u de 3 boeken waar het meeste aanbod van is.
Stravinsky

ISBN: 9780521404310


Bekijk boek

Nieuw (3)
vanaf € 26,97
Tweedehands (0)
Shinevariance

ISBN: 9781784744205


Bekijk boek

Nieuw (2)
vanaf € 16,84
Tweedehands (0)
Nieuw (2)
vanaf € 30,99
Tweedehands (0)