> > > > Bertien Van Woelderen

Auteur Bertien Van WoelderenBertien Van Woelderen
Over Bertien Van Woelderen
Twee december 1945. Graag plaagde ik mijn moeder dat ik met een kwartje in de hand op die datum gevonden werd als vervroegde Sinterklaas surprise aan de rand van het Haagsche bos.
Ik voel me nog steeds erg thuis in mijn boogschutter vel; ben niet erg gesteld op conventies, hou erg van avontuurlijke reizen en dwalen in de natuur en heb een grote hekel aan bekrompen normen en regeltjes.
Vader was arts, gynaecoloog, en moeder grasduinde graag in de wereld van het ongeziene. Daarnaast had zij zich al eind jaren veertig verdiept in alternatieve voeding, toen biologisch dynamisch voedsel, en in allerlei alternatieve huis- tuin en keukenmiddeltjes. Zo kreeg mijn vader, wanneer hij verkouden was en ook moest opereren, een drankje van haar dat gemaakt was van uitgeholde rammenas en suiker. Het scheen erg vies te smaken, maar vader was gedurende de operatie snot-vrij.
Van binnen heb ik het medische van mijn vader en de interesse voor het ongeziene samen met de voeding en huis- tuin en keukenmiddeltjes van moeder tot een geheel gesmeed, hetgeen ik graag betitel als het heilige huwelijk van mijn ouders in mij. Dat heb ik immers van ze mee gekregen.

Mijn eerste boek, de Transparante Mens, gaat over medische basiskennis en psychosomatiek. Al tijdens mijn opleiding tot Verpleegkundige-A vroeg ik mij steeds af waarom iemand kanker had, of MS? Wat maakte dat mensen ziek werden, welke gedachten en emoties speelden hierbij een onzichtbare rol. Waar lag de overgang van emoties naar lichaam? Het boek Molecules of Emotions van Candace Pert gaf het antwoord. En daarmee werd de oorspronkelijke reader medische basiskennis mijn eerste boek.

Omdat ik mijn opleiding tot verpleegkundige volgde in de toenmalige Rudolf Steiner kliniek in Den Haag kwam ik in aanraking met zijn boeken. Veel tekst ervoer ik als thuiskomen en een gevoel dat ik ergens bij een groep mensen hoorde die een soort spirituele familie zouden zijn. Na aan het nodige gesnuffeld te hebben, kwam ik tenslotte in de jaren tachtig terecht bij het net opgerichte Centrum voor Intuïtieve Ontwikkeling. De groei die ik daar doormaakte leidde tenslotte tot mijn tweede boek; De Zichtbare en Onzichtbare mens, energie in beweging.

En last but not least leidde mijn boogschutter natuur me tot het schrijven van mijn 3e boek; De Zonnereizigers, dans door het medicijnwiel.

In 1992 ontmoette ik mijn huidige levensvriend en echtgenoot Jos Olgers, met wie ik samen in 1999 ons bedrijf TranceArt Opleidingen oprichtte. Tot 1-9-2014 leidden we veel mensen op tot het mooie vak hypnotherapie, dat erg veel raakvlakken heeft met het energiewerk dat ik leerde op voornoemd centrum. Vandaar ook dat TranceArt tevens de mogelijk bood (en nog biedt) om zich te bekwamen tot aurahealer en/of aurareader. TranceArt is overgegaan in handen van twee jonge en enthousiaste mensen de TranceArt Academie graag groter zien worden.

Tijd voor nieuwe dingen… wat houdt me bezig?
In ons huis in Tsjechië dwaal ik samen met mijn grote vriend Makker en soms onze drie poezen door de ongerepte natuur. Daar laat ik de natuur, de bomen de bloemen en kruiden, de vergezichten en de herten die voorbij springen op me inwerken.

Soms droom ik er van kinderen te leren met andere ogen naar de wereld om zich heen te kijken, dat bomen leven, een ziel hebben, dat je kunt spelen met wolken.

Omdat ik op dit punt niet uitgedroomd ben, kan ik oefenen op mijn kleinkinderen. Maar graag zou ik kinderen spelenderwijs weer in contact willen brengen met het medicijnwiel, omdat het medicijnwiel niets anders leert dan leven met de wereld om ons heen.
Daarnaast geef ik nog steeds les in medische basiskennis, alles op PLATO niveau geaccrediteerd

Ik vind het leuk mensen enthousiast te maken voor het wonder dat het menselijk lichaam is en de bestuurder die daar invloed op heeft, de ziel, in de vorm van een persoonlijkheid gegoten. Onderwerpen die echt mijn hart hebben. En dan… hoe kun je invloed uitoefenen op het ziekteproces van iemand, de ander helpen de weg terug te vinden naar gezondheid, naar een algemeen welbevinden.

Wat tenslotte vaststaat is dat ik nog een paar boeken wil schrijven. Die zitten in mijn hoofd te wachten op hun geboorte. Omdat ik wat ouderwets aan het worden ben, verklap ik niet of het een jongetje of een meisje is en hoe ze zullen heten, maar zelf weten deze kinderen in wording precies wie ze zijn.
Bron: http://josolgers.nl/bertien-van-woelderen
Bertien Van Woelderen heeft een eigen website! Klik om naar de website te gaan.

We hebben 4 boeken gevonden van de auteur Bertien Van Woelderen


Hieronder vindt u een lijst met alle gevonden boeken van de auteur Bertien Van Woelderen.
De meest gevonden boeken zijn De Zichtbare En Onzichtbare Mens, De Zonnereizigers, Dochter Van Pan - Zoektocht Naar Een Vorig Leven en De Transparante Mens.

Nieuw (1)
€ 39,95
Tweedehands (1)
€ 12,95
Bertien Van Woelderen
De Zonnereizigers

Bekijk boek

Nieuw (1)
€ 29,90

Tweedehands (1)
€ 20,65
Bertien Van Woelderen
De Transparante Mens

Bekijk boek

Nieuw (1)
€ 37,50