> > > > > de-studentenpopulatie-van-de-leidse-universiteit-15751812

Martine Zoeteman-van Pelt - De Studentenpopulatie Van De Leidse Universiteit, 1575-1812

Het boek De Studentenpopulatie Van De Leidse Universiteit, 1575-1812 van de auteur Martine Zoeteman-van Pelt is 1 maal gevonden, 0 maal nieuw en 1 maal tweedehands. "De Studentenpopulatie Van De Leidse Universiteit, 1575-1812" is tweedehands te koop vanaf € 49,50 bij Bol.com.

Tweedehands (1) vanaf € 49,50 bij Bol.com Toon 1 tweedehands boek
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Tweedehands
We hebben 1 tweedehands advertentie gevonden
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789087281021
   
Soort boek
Paperback


Deze studie schetst een, soms vermakelijk, beeld van hoe het was om aan ¿s lands oudste universiteit te studeren. Martine Zoeteman-van Pelt toont overtuigend aan dat de telling van het begin van de vorige eeuw grote lacunes vertoont. De analyse van de studentenpopulatie is gedaan aan de hand van een zelf ontworpen database van de ruim 60.000 inschrijvingen in het Leidse album studiosorum tussen 1575 en 1812.<br /><br />Een van de opmerkelijke uitkomsten van het bestuderen van de aantallen is dat de Leidse studentenpopulatie in de eeuwen na 1575 zeer internationaal was. Op het hoogtepunt van haar roem had de Leidse universiteit meer buitenlandse dan Noord-Nederlandse studenten. Door het opzetten van deze database zijn interessante kruisverbanden gelegd tussen herkomst, studierichting en leeftijd. In deze integrale studie naar de achtergronden van Leidse studenten komt Martine Zoeteman-van Pelt tot opvallende conclusies betreffende de veranderende sociale achtergronden van studenten. Op grond van academische rechtbankverslagen en vele egodocumenten van zowel studenten als professoren werpt deze studie een nieuw licht op het studentenleven in vroeger eeuwen.
Prijs
€ 49,50
Bekijk boek


Andere populaire boeken van Martine Zoeteman-van Pelt
We hebben meer boeken van de Auteur gevonden. Hieronder ziet u de 3 boeken waar het meeste aanbod van is.
Nieuw (1)
€ 24,99
Tweedehands (0)