> > > > > de-portugese-keuken

Zoladz - De Portugese Keuken

Het boek De Portugese Keuken van de auteur Zoladz is 1 maal gevonden, 0 maal nieuw en 1 maal tweedehands. "De Portugese Keuken" is tweedehands te koop vanaf € 17,95 bij Bol.com.

Tweedehands (1) vanaf € 17,95 bij Bol.com Toon 1 tweedehands boek
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.

Andere auteurs

We hebben De Portugese Keuken ook gevonden geschreven door andere auteurs:

De Portugese Keuken
Portugese Keuken

Tweedehands
We hebben 1 tweedehands advertentie gevonden
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789055013241
   
Soort boek
Paperback


DE PORTUGESE KEUKEN <br />200 VERRUKKELIJKE OORSPRONKELIJKE RECEPTEN'<br />De keuken van Portugal is traditioneel beïnvloed door de nabijheid van de zee. Niet alleen wordt zij gekenmerkt door veel visgerechten, maar ook door het gebruik van exotische kruiden, die door de zeevaarders van hun tochten werden meegebracht. In de zestiendé` en begin zeventiende eeuw was Portugal immers, samen met Spanje, de belangrijkste zeevarende natie ter wereld. Portugese schepen kwamen terug van hun reizen over alle wereldzeeën met "ontdekkingen" als peper, nootmuskaat en kaneel. Een beroemd nationaal gerecht als Bacalhaus, stokvis, een gezouten en gedroogde kabeljauw, herinnert aan de tijden waarin schepen maandenlang op zee voeren zonder verse proviand. Tegenwoordig wordt ook wanneer verse vis voorradig is een gerecht als Bacalhau Assado niet versmaad.<br />De Portugese keuken kent ook veel gerechten met een ongebruikelijke mix van ingrediënten, zoals Lombo de Porco com Améijos, varkenslende met mosselen. Caldo Verde, groene koolsoep uit de noordelijke provincie Minho, steekt wat populariteit betreft de Franse uiensoep naar de kroon.<br />Het ontstaan van de traditionele Portugese zoetigheden is nauw verbonden met de katholieke kerk. Veel recepten vinden hun oorsprong in kloosters, zoals Pastéis de Santa Clare, pastei van de, Heilige Clara, en Papos de Anjo, Engelengebak.<br /><br />Márcia Zoladz heeft in DE PORTUGESE KEUKEN de smakelijkste recepten uit heel Portugal bij elkaar gebracht. Maar ook geeft zij achtergrondinformatie over de oorsprong van de gerechten, de ingrediënten en de eeuwenoude cultuur van het land.
Prijs
€ 17,95
Bekijk boek