> > > > > bouillon

Bouillon

Het boek Bouillon is 8 maal gevonden, 4 maal nieuw en 4 maal tweedehands. "Bouillon" is nieuw te koop vanaf € 11,99 bij Bol.com. "Bouillon" is tweedehands te koop vanaf € 7,75 bij Bol.com.

Nieuw (4) vanaf € 11,99 bij Bol.com Toon 4 nieuwe boeken
Tweedehands (4) vanaf € 7,75 bij Bol.com Toon 4 tweedehands boeken
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.

Andere auteurs

We hebben Bouillon ook gevonden geschreven door andere auteurs:

Bouillon!
Bouillon!
Bouillon!

Nieuw
We hebben 4 nieuwe boeken gevonden
Bouillon

Type: Hardcover
ISBN: 9789045213491
Levertijd: 1

Aanbieder:
€ 11,99
Bouillon

Type: Paperback
ISBN: 9789077788394
Levertijd: 1

Aanbieder:
€ 13,99
Bouillon

Type: Hardcover
ISBN: 9789048313303
Levertijd: 1

Aanbieder:
€ 13,99
Bouillon

Type: Hardcover
ISBN: 9789045219431
Levertijd: 3

Aanbieder:
€ 39,99
Tweedehands
We hebben 4 tweedehands advertenties gevonden
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789077788325
   
Soort boek
Paperback


In de nieuwe Bouillon Magazine sprankelen we de lente in met een reportage van meer dan 35 pagina's over Jonnie en Th?r?se Boer en hun restaurant De Librije in Zwolle. Dat is meteen de langste reportage die we ooit publiceerden. De tekst is van Margot Vanderstraeten en de foto's van Jan Bartelsman, hoffotograaf van De Librije.<br /><br />Margot Vanderstraeten is bekend om haar Mise en Place, de prachtige roman over het vaak harde en eenzame leven van een drie sterren chef. Gelukkig geldt dat niet voor Jonnie en Th?r?se.<br /><br />Vanderstraeten zet een gedreven Jonnie Boer neer en over Th?r?se schrijft ze: Zij heeft mijn hart gewonnen. Erg sterke vrouw, erg breekbaar ook, zeldzame combinatie.<br /><br />Verder onder meer een alarmartikel over de steeds dikker wordende kinderen op<br />basisscholen. Wethouder Van der Burg (zorg en sport), van de gemeente Amsterdam, en Paul Rosenm?llers JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) denken het overgewicht bij jonge Amsterdammers te kunnen bestrijden met de hulp van Nestl? en Unilever. Alsof die minder snoep willen verkopen!<br /><br />Bouillon belicht een paar alternatieven die echt zoden aan de dijk zetten.<br />En natuurlijk de gebruikelijke gastronomische potpourri met paddestoelen en sex, wijn, schnaps,ouzo, whisky en een paar smeu?ge verhalen. Alles op zijn Bouillons, dus zelden de glamourkant, maar altijd de verhalen eromheen.<br />
Prijs
€ 7,75
Bekijk boek
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789077788424
   
Soort boek
Paperback


Coverfoto:<br />Kim Joon (1966) woont en werkt in Seoul. De coverfoto is een van zijn werken, die vaak als onderwerp tatoeages hebben. Ondanks het feit dat die bij wet verboden zijn, werd hij in Korea uitgeroepen tot een van de belangrijkste hedendaagse kunstenaars. Kijk je ogen uit op: www.sundaramtagore.com<br /><br />Feira de São Joaquim<br />Didi Jansen speurt rond op de grootste favelamarkt van Salvador de Bahia. Het wemelt er van bijgeloof-eten. Elke dag heeft zijn eigen god, elke god heeft zijn eigen eten. Krappe steegjes, rare vleesresten en barkrukken die door de lucht vliegen. Spannend genoeg. <br /><br />Schroeivlees Achter in de markt, afgeschermd door bouwvallige muurtjes, zijn in vodden geklede mannetjes bezig afgehakte hoeven en hoorns met rottende vleesresten te schroeien. Mohammed Benzakour bezoekt een markt in het Rifgebergte. De verschroeide hoeven gaan op een laag vuur en het vlees moet dan vooral mals worden. Mals betekent hier slijmerig en blubberig. <br /><br /> , <br />(Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding)<br />Hester den Boer bericht ons voor de vierde en laatste keer over haar reis dwars door Rusland. Bij vijftig graden onder nul is zelfs een doodgewone kop thee een delicatesse. En het paardenvlees is puur natuur. <br /><br />Humor, lokaal en Geil Maarten Remmers zoekt in De Keuringsdienst van Waarde naar de echte leverworst of de staart in de ossenstaartsoep, maar houdt van humor, lokaal, lekker en Geil, zegt hij tegen Susette Brabander. <br /><br />En verder...<br /><br />Berichten<br /><br />Standplaats Middelburg, Will Jansen<br /><br />India blows your mind, Marloes Kemming<br /><br />Paul Theroux, Toine de Graaf<br /><br />Vaste voet voor le fast food, Renate van der Bas<br /><br />Plukrijp, Laura de Grave<br /><br />Dag en nacht, Henk Bente Aalbersberg<br /><br />Ecuadoriaans chocoladediner, Norbert Mergen<br /><br />Do Brazil, Didi Jansen<br /><br />Karpathios kookt natuur, Mark Wagemakers<br /><br />La Dolce Vita, Ynske Boersma<br /><br /><br />Neerlands groentetuin, Caroline Ludwig<br /><br />Zoet Spanje, Emmie Declerck<br /><br />È Pronto!, Marja Slinkert<br /><br />De druivendealer uit Grolloo, Kees Sterrenburg<br /><br />Radioprogramma Mangiare, Will Jansen<br /><br />Hoe de supermarkt ons naait, Jeroen Thijssen<br /><br />Bouillon Leest<br /><br />De Ambassadeurs van bouillon!<br /><br />Wie werkten er mee<br /><br /><br />
Prijs
€ 8,45
Bekijk boek
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789077788400
   
Soort boek
Paperback


Inhoud: 12 Jonnie Boer fermenteert: 56 IJsbreker: Henk Bente Aalbersberg 82 De Wijnkoeler En verder: 6 Berichten 18 40xgroente [tekst Will Jansen] 20 Khash: knoken en koppen [tekst Caroline van Ommeren] 24 Haagse Stadswijngaard [tekst Drees Koren] 28 Didi's Wereld Draait Door [tekst Didi Jansen] 32 Of je worst lust [tekst Jurriaan Geldermans] 38 De rode, de geleerde en de vette [tekst Caroline Ludwig] 46 Varkens en nichten [tekst Will Jansen] 50 Specerijenparadijs Sri Lanka [tekst Leontien Aarnoudse] 60 Jeruzalem, nader tot u [tekst Margot Vanderstraeten] 66 Theaterrestaurant Bouwkunde [tekst Will Jansen] 72 Onvoorwaardelijke liefde voor de verwende druif [tekst Kees Sterrenburg] 86 Wat van ver komt, is lekker [tekst Pieter Bogaers] 91 Acquerello [tekst Didi Jansen] 92 Michael Moss wil regulering [tekst Will Jansen] 95 Standplaats Nijmegen [tekst Eelco van Wieringen] 98 Bouillons culinaire speurtocht [tekst Edith Dourleijn] 100 Macaroni al 500 jaar in Nederland [tekst Jacques Meerman] 106 Het Verre Oosten [tekst Hester den Boer] 118 Annelies Hermsen proeft Prellenkirchen [tekst Susette Brabander] 122 De Bouillonambassadeurs
Prijs
€ 8,45
Bekijk boek
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789077788219
   
Soort boek
Paperback


De wereld van eten en drinken is volop in beweging en ik beweeg mee. Het ene moment zit ik bij een debat over kweekvlees en het volgende luister ik naar de bevlogen uitleg over de vitaliteit van biodynamisch gekweekte tomaten en appelen. Bij dat debat zaten bosjes wetenschappers. Tjonge, wat zijn die uniform in hun voldane weten, in hun verschijnen en hun praten. Echt eerlijk waar, de wetenschappers uit Wageningen, Utrecht en Eindhoven, op hun door het bedrijfsleven betaalde leerstoelen, vinden dat die stukjes vlees zo groot als een barcode, van de bevlogen uitvinder Willem van Eelen, de oplossing zijn voor ons vleesprobleem. Met bijna schallende stem verkondigen ze dat het beter is voor het milieu omdat we anders in 2050 de atmosfeer compleet dicht hebben gegeten als gevolg van de methaan die ontsnapt van tussen koeienbillen. Geen moment wordt er overwogen om groots energie te stoppen in een verandering van eetpatroon, van dagelijks naar eenmaal per week vlees eten. Jazeker, mevrouw Louise Fresco, commissaris bij Unilever (Ik ben er een soort waakhond)gaf aan dat we, als we de mens voeden met plantaardige eiwitten, genoeg hebben voor 50 miljard zielen. Maar nu ik weet van haar commissariaat, denk ik: wiens brood men eet, diens woord men spreekt. Enfin, toen ik gespreksleider Jort Kelder vroeg waarom we niet meteen de algensoep konden eten waar het kweekvlees mee gevoed zou moeten worden, was gegniffel mijn deel. De hele bijeenkomst was bedoeld om nieuw onderzoeksgeld los te peuteren en ik geloof dat Den Haag al op het puntje van zijn stoel zat, want hier kan Nederland laten zien hoe innovatief het is. En de patenten zijn van ons. Dus.
Prijs
€ 11,95
Bekijk boek