> > > > > de-huid-van-mira

De Huid Van Mira

Het boek De Huid Van Mira is 1 maal gevonden, 0 maal nieuw en 1 maal tweedehands. "De Huid Van Mira" is tweedehands te koop vanaf € 41,74 bij Bol.com.

Tweedehands (1) vanaf € 41,74 bij Bol.com Toon 1 tweedehands boek
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Tweedehands
We hebben 1 tweedehands advertentie gevonden
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789020936346
   
Soort boek
Paperback


* De teleurgang van de Waterhoek, onder diverse invalshoeken belicht<br />*<br />Met speciale aandacht voor de film en het scenario door Hugo Claus<br />Bij de oprichting van het Stijn Streuvelsgenootschap (1994) is erop gewezen dat een systematische en volwaardige wetenschappelijke Streuvelsstudie alleen het resultaat kan zijn van een volgehouden aandacht. Er is toen de wens uitgedrukt dat er zou gewerkt worden aan een wetenschappelijke uitgave van Streuvels' werk.<br />Nu de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde een teksteditie van De teleurgang van de Waterhoek op basis van de eerste druk (1927) in het vooruitzicht stelt, lag het voor de hand dat daar in het eerste Streuvelscolloquium zou worden op ingespeeld. Prof. Marcel De Smedt had bijvoorbeeld in het tweede jaarboek al gewezen op de drastische censuur-ingrepen die Streuvels zelf toegepast had bij de publicatie van de tweede uitgave (1939). De bedoeling van het colloquium was dat vanuit de meest diverse invalshoeken licht zou vallen op de structuren en de sociologische, ethische en esthetische betekenis van Streuvels' laatste belangrijke roman.<br />Speciale aandacht is er ook voor de film die van dit werk gemaakt werd en voor de narratologische opties die de schrijver van het scenario, Hugo Claus, uitkoos. In het vierde jaarboek van het Stijn Streuvelsgenootschap worden alle referaten van dit eerste Streuvelscolloquium samengebracht.<br />Dit vierde Streuvelsjaarboek verschijnt onder hoofdredactie van Prof. dr. em. Piet Thomas en bevat bijdragen van de professoren Johan Van Isegehem, Dirk De Geest, Bert Vanheste, Herman-Emiel Mertens, Marcel De Smedt en Marcel Janssens.<br />
Prijs
€ 41,74
Bekijk boek