> > > > > dei-gloria-intacta

Dei Gloria Intacta

Het boek Dei Gloria Intacta is 4 maal gevonden, 1 maal nieuw en 3 maal tweedehands. "Dei Gloria Intacta" is nieuw te koop vanaf € 24,50 bij Bol.com. "Dei Gloria Intacta" is tweedehands te koop vanaf € 12,00 bij www.otia.nl.

Nieuw (1) vanaf € 24,50 bij Bol.com Toon 1 nieuw boek
Tweedehands (3) vanaf € 12,00 bij www.otia.nl Toon 3 tweedehands boeken
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Nieuw
We hebben 1 nieuw boek gevonden
Dei Gloria Intacta

Type: Paperback
ISBN: 9789067320542
Levertijd: 6

Aanbieder:
€ 24,50
Tweedehands
We hebben 3 tweedehands advertenties gevonden
Aanbieder
www.otia.nl
Prijs
€ 12,00
Bekijk boek
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789067323178
   
Soort boek
Hardcover


Het christelijke inwijdingsmysterie ?Dei Gloria Intacta? (de glorie Gods is onaantastbaar), biedt een esoterische ontsluiting van de zeven brieven uit het Openbaringenboek. De zeven gemeenten tot wie Johannes zich richt, maken deel uit van Ashia: het deel van de mensheid dat rijp is voor vernieuwing, op basis van de werkzame menselijke centrale Geest. De auteur laat zien dat het vernieuwende omzettingsproces in de mens een door de Christuskracht geleide inwijdingsweg is van kosmische dimensie. In drie fasen, aangeduid als drie ?zevenkringen?, gekoppeld aan de zeven planeetsferen, voltrekt zich een drievoudig proces van wedergeboorte van lichaam, ziel en geest. Het boek heeft de eigenschap altijd nieuw te blijven. Want naarmate het bewustzijn zich uitbreidt, zal de bevrijdende boodschap zich in steeds grootser perspectief voor het innerlijk oog ontvouwen. In alle boeken van J. van Rijckenborgh staat de gnostieke weg als verlossingsleer centraal. Steeds ligt de nadruk op ?het pad?, de weg die voort tot het terugvinden van het ware goddelijke Zelf, dat nog altijd als Godvonk in de mens verborgen is.
Prijs
€ 19,95
Bekijk boek
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789070053178
   
Soort boek
Hardcover


Het boek Dei Gloria Intacta, bevattende het christelijke inwijdingsmysterie van het heilige Rozenkruis voor de nieuwe eeuw, vormt het standaardwerk van de Geestesschool van het Gouden Rozenkruis.<br /><br />Het werk vangt aan met een proloog die deels ontleend is aan Fama Fraternitatis Roseae Crucis - waarmee het tot uiting wil brengen dat de hedendaagse manifestatie van het Geestesschool, het Lecorium Rosicrucianum, niet aan nieuwlichterij doet, doch de voortzetting vormt van een roep die reeds eeuwenlang weerklonken heeft - en anderdeels aan het Nieuwe Testament - daarmee aangevend dat in deze roep het Christusmysterie, zoals ons dat in het Boek der Boeken geopenbaard wordt, centraal wordt gesteld.<br />Het centrale deel van het boek geeft een heldere, maar diepzinnige beschrijving van het pad van inwijding, waarin drie fasen kunnen worden onderscheiden die elk zevenvoudig van aard zijn, en daarom worden aangeduid als drie "zevenkringen": de eerste zevenkring - de wedergeboorte van de zielegestalte , de derde zevenkring - de wedergeboorte van de geestgestalte.<br />Aan het eind van zijn boek gaat de auteur uitvoerig in op de consequenties die de beschreven drievoudige wedergeboorte voor de mens heeft en op de taak die de Geestesschool hierbij in de huidige mensheidsperiode te vervullen heeft.<br />Het boek heeft de eigenschap altijd nieuw te blijven. Naarmate het bewustzijn van de ernstige bestudeerder zich uitbreidt, zal hij namelijk de bevrijdende en verblijdende boodschap die er in vervat is, zich in steeds grootser perspectief voor zijn innerlijke oog zien openvouwen.
Prijs
€ 34,99
Bekijk boek