> > > > > de-joodse-messias-arnon-grunberg

De Joodse Messias, Arnon Grunberg

Het boek De Joodse Messias, Arnon Grunberg is 1 maal gevonden, 0 maal nieuw en 1 maal tweedehands. "De Joodse Messias, Arnon Grunberg" is tweedehands te koop vanaf € 8,95 bij www.boekwinkelstip.nl.

Tweedehands (1) vanaf € 8,95 bij www.boekwinkelstip.nl Toon 1 tweedehands boek
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Tweedehands
We hebben 1 tweedehands advertentie gevonden
Aanbieder
www.boekwinkelstip.nl
Als voorbijgangers hem hadden zien lopen, hadden ze het kunnen zien: daar ging hij, de vriend van de joden. Xavier Radek is een in Basel woonachtige, geassimileerde niet-joodse jongeman met een missie: hij wil meer weten over het lijden van de joden. Daarom besluit hij de 'vijanden van het geluk' te gaan troosten. Zijn grootvader was een nazi die het handwerk van de dood nog verstond. Zijn vader is een bekende architect, met een voorliefde voor massagesalons. En dan zijn moeder: een hartstochtelijke vrouw die een aquarellerende dictator die zeventig jaar geleden actief was consequent aanduidt als 'Je-weet-wel-wie'. Hoewel zijn ouders Xaviers gedrag afdoen als puberale stoornis, raakt hij bevriend met Awromele, zoon van een rabbijn, die hem adviseert Jiddische lessen te nemen en zich te laten besnijden. Na een problematische besnijdenis raakt Xavier volledig overtuigd van zijn messianistische aspiraties: hij gaat schilderen om te troosten en vertrekt met Awromele naar het Venetië van het Noorden, alwaar hij zich aanmeldt bij de Rietveld Academie, terwijl Awromele werk vindt als vakkenvuller bij Albert Heijn.'Kunnen we de komst van de Messias niet opwekken?' vroeg Xavier. 'Nee, dat kun je niet opwekken. Het zijn geen weeën. Wat denk je nou. ' 'Zonder Israel is iedere jood een ongedekte cheque. En wie weet hoelang we nog op de Messias moeten wachten? We moeten zelfde handen uit de mouwen steken. God beschermt hen die zichzelf beschermen. Aan ongedekte cheques heeft de Almachtige een hekel. We moeten aan de slag. 'Ik ben nooit een ongedekte cheque, ' zei Awromele. 'En bovendien moet iemand hier de vakken vullen. ' Door de Europese woestijn trekken ze naar het beloofde land...De joodse messias, Arnon Grunberg, net exemplaarVassallucci, gebonden in harde kaft met stofomslag, 496 pagina'sISBN 9050005144Prijs exclusief verzendkostenDit boek is te dik voor brievenbuspost en kan alleen als pakket worden verstuurd.Binnen Nederland gratis verzending bij een aankoop van € 50,00 of meer.Betaal minder of geen verzendkosten, door meer boeken te bestellen.
Prijs
€ 8,95
Bekijk boek