> > > > > de-klassieke-oudheid

De Klassieke Oudheid

Het boek De Klassieke Oudheid is 2 maal gevonden, 0 maal nieuw en 2 maal tweedehands. "De Klassieke Oudheid" is tweedehands te koop vanaf € 8,45 bij Bol.com.

Tweedehands (2) vanaf € 8,45 bij Bol.com Toon 2 tweedehands boeken
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.

Andere auteurs

We hebben De Klassieke Oudheid ook gevonden geschreven door andere auteurs:

De Klassieke Oudheid

Tweedehands
We hebben 2 tweedehands advertenties gevonden
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789027429247
   
Soort boek
Paperback


Kleinere eendelige naslagwerken presenteren doorgaans de geschiedenis of het taaleigen van één tak van kunst of wetenschap: een lexicon van de literatuur, een woordenboek van de filosofie. Een nadeel voor wie zich in een bepaald tijdvak verdiept en als het ware in één oogopslag de politieke, sociale, economische en kunstzinnige ontwikkelingen wil overzien. De Aula Eeuwboeken trachten dit euvel te ondervangen door alle voor een bepaalde periode belangrijke ontwikkelingen en gebeurtenissen in één band te verenigen. Zo treft men een aantal langere algemene artikelen aan over de politiek, de economie, de technologie, de filosofie, het religieuze leven, de beeldende kunst, de muziek, de literatuur, enzovoort. Daarnaast is het tijdvak onderverdeeld in kleinere eenheden, bijvoorbeeld in decennia. Hierin komen de bijzonderheden - feiten en gebeurtenissen - meer aan bod. Een overzicht van de belangrijkste personen en een tijdtafel completeren het geheel. Talloze voorbeelden - tekstfragmenten va
Prijs
€ 8,45
Bekijk boek
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789035144385
   
Soort boek
Paperback


Wie was de schrijver van de Ilias en de Odyssee? Wanneer was de Slag bij Salamis? Toe hoe ver reikte de veroveringstocht van Alexander de Grote? Wat was het principaat? Welke betekenis heeft de Romeinse keizer Constantijn gehad voor de verspreiding van het christendom? Het zijn maar enkele van de vele vragen die de oude geschiedenis oproept. In De klassieke oudheid wordt een helder overzicht gepresenteerd van de belangrijkste gebeurtenissen uit de Grieks-Romeinse geschiedenis. Vanaf de Minoïsche beschaving op Kreta in het derde millennium tot de ondergang van het Romeinse Rijk in de vijfde eeuw wordt het verhaal verteld van de belangrijkste personen die hun stempel op de geschiedenis hebben gedrukt. Daarnaast krijgen ook maatschappelijke en economische ontwikkelingen de nodige aandacht. Het boek is zo ingedeeld dat de lezer elk onderwerp snel kan vinden. Daarmee is De klassieke oudheid een compact en praktisch boek voor iedereen die in een mum van tijd de altijd boeiende hoogtepunten uit de antieke geschiedenis wil lezen. Herman Beliën is historicus. Hij schreef diverse onderwijsboeken, reisgidsen en historische boeken voor een groter publiek, zoals Nederland. Een kleine geschiedenis. Fik Meijer is emeritus hoogleraar oude geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Hij schreef onder meer de succesvolle boeken Macht zonder grenzen. Rome en zijn imperium en De Middellandse Zee.
Prijs
€ 14,50
Bekijk boek