> > > > > de-ontbrekende-schakel

De Ontbrekende Schakel

Het boek De Ontbrekende Schakel is 4 maal gevonden, 1 maal nieuw en 3 maal tweedehands. "De Ontbrekende Schakel" is nieuw te koop vanaf € 32,99 bij Bol.com. "De Ontbrekende Schakel" is tweedehands te koop vanaf € 10,99 bij Bol.com.

Nieuw (1) vanaf € 32,99 bij Bol.com Toon 1 nieuw boek
Tweedehands (3) vanaf € 10,99 bij Bol.com Toon 3 tweedehands boeken
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.

Andere auteurs

We hebben De Ontbrekende Schakel ook gevonden geschreven door andere auteurs:

De Ontbrekende Schakel

Nieuw
We hebben 1 nieuw boek gevonden
De Ontbrekende Schakel

Type: Hardcover
ISBN: 9789036433846
Levertijd: 1

Aanbieder:
€ 32,99
Tweedehands
We hebben 3 tweedehands advertenties gevonden
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789074493369
   
Soort boek
Bindwijze overig


De ontbrekende schakel
Prijs
€ 10,99
Bekijk boek
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789085390176
   
Soort boek
Paperback
Prijs
€ 19,95
Bekijk boek
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789080909250
   
Soort boek
Hardcover


Opgegroeid in Zuid Limburg nabij de Sint Pietersberg met zijn rijkdom aan fossielen, werd Eugène Dubois als 13-jarige al gegrepen door de ideeën van Darwin en Haeckel. Hij nam zich voor de ‘missing link’ tussen de aap en de mens te vinden. Hij trotseerde de wil van zijn vader en sloeg adviezen van zijn collega’s in de wind, die hem voor gek verklaarden, toen hij als 28 jarige een hoogleraarschap weigerde. Hij wilde naar Indië, omdat hij daar de ontbrekende schakel in de evolutietheorie hoopte te vinden. Ook de overheid zag niets in zijn plan en dus nam hij dienst als officier-arts in het Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger. Na veel tegenslag, avontuur, ziekte en gezinsproblemen vond hij in 1891 wat hij zocht: de rechtoplopende aapmens, door hemzelf Pithecanthropus erectus gedoopt. Teruggekomen in Nederland wachtte hem niet de erkenning waarop hij had gehoopt, maar moest hij zijn ontdekking keer op keer tegenover een front van collega’s wereldwijd verdedigen. De antropologe Pat Shipman raakte als wetenschapper zo gebiologeerd door deze man, dat zij als schrijfster deze meeslepende biografie schreef. Het boeiende verhaal van een briljante, gedreven, maar ook lastige doorzetter.<br />Een prachtig geschreven, eindeloos fascinerend en zeer ongewoon boek. - Guardian<br />Dubois kon zich geen bekwamer en begripvoller biograaf gewenst hebben. - New York Times<br />Niet alleen het verhaal van het belangrijkste menselijke fossiel dat ooit werd gevonden, maar ook het levensdrama van een onvergetelijke man. Als u al niet kennis hebt gemaakt met het werk van Pat Shipman, doe het dan nu. - Jared Diamond, hoogleraar fysiologie en winnaar van de Pulitzer Prijs.<br />In dit uitstekend gedocumenteerde en prachtig opgezette boek, betrekt Pat Shipman de lezer in een van de grootste wetenschappelijke en menselijke drama’s aller tijden. - Robert Lewin, auteur van De Javamens
Prijs
€ 47,00
Bekijk boek