> > > > > dokter-glas-hjalmar-soderberg

Dokter Glas, Hjalmar Söderberg

Het boek Dokter Glas, Hjalmar Söderberg is 1 maal gevonden, 0 maal nieuw en 1 maal tweedehands. "Dokter Glas, Hjalmar Söderberg" is tweedehands te koop vanaf € 11,95 bij www.boekwinkelstip.nl.

Tweedehands (1) vanaf € 11,95 bij www.boekwinkelstip.nl Toon 1 tweedehands boek
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Tweedehands
We hebben 1 tweedehands advertentie gevonden
Aanbieder
www.boekwinkelstip.nl
RomanDe jonge Tyko Glas, een ambitieuze arts in Stockholm, voelt zich bijzonder aangetrokken tot een van zijn patiënten, Helga, de vrouw van dominee Gregorius. Helga koestert echter een stille liefde voor Klas Recke, een knappe zakenman. Uit liefde voor Helga besluit dokter Glas de dominee om het leven te brengen.Is Glas het slachtoffer van zijn heimelijke gevoelens voor Helga, of is zij het die hem gebruikt om haar verbintenis met Klas Recke door te zetten? Voor dokter Glas zelf is de moord een rationele beslissing, hoezeer de waarde van zijn eigen leven er ook door lijkt te zijn aangetast. Meesterlijk weet Hjalmar Sôderberg de lezer zodanig mee te slepen dat deze zich bijna gaat identificeren met de dokter, en de moord als enig juiste en onvermijdelijke daad beschouwt. Maar op het einde van de roman zal de lezer zich toch afvragen: met welk recht beging dokter Glas zijn daad?Dokter Glas, dat verschenen in de vertaling van Nijhoffprijs-winnares Bertie van der Meij, is een psychologische roman van wereldklasse door de weergaloze manier waarop Sôderberg zijn hoofdpersoon en diens innerlijke conflicten tot leven brengt.'Een van de volmaaktste romans over moord en liefde.' — MAARTEN 'T HARTDokter Glas, Hjalmar Söderberg, net exemplaarDe Wereldbibliotheek, paperback met flappen, 175 pagina'sISBN 9028420479Prijs exclusief verzendkosten
Prijs
€ 11,95
Bekijk boek