> > > > > dubbele-detective-francis-durbridge-philip-mac-donald

Dubbele Detective: Francis Durbridge + Philip Mac Donald

Het boek Dubbele Detective: Francis Durbridge + Philip Mac Donald is 1 maal gevonden, 0 maal nieuw en 1 maal tweedehands. "Dubbele Detective: Francis Durbridge + Philip Mac Donald" is tweedehands te koop vanaf € 5,75 bij www.stormybooks.nl.

Tweedehands (1) vanaf € 5,75 bij www.stormybooks.nl Toon 1 tweedehands boek
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Tweedehands
We hebben 1 tweedehands advertentie gevonden
Aanbieder
www.stormybooks.nl
Soort boek
paperback [pocket]


Conditieredelijk [rug kaft onder- en bovenzijde beschadigd]Aantal pagina`s319Uitgavejaar1966UitgeverDe Geïllustreerde Pers N.V.Kaftpaperback [pocket]ISBNniet bekendCode [intern]WEG 1-B Beschrijving boekFrancis Durbridge - Paul Vlaanderen in Algiers.Philip Mac Donald - De dodenlijst van A.M.De Engelse auteur Francis Durbridge werd in 1912 te Hull geboren. Lang voor de tweede wereldoorlog genoot heel Nederland al van zijn voortreffelijke hoorspelen, zoals ‘De mannen van de frontpagina’. Zijn tv-stukken [‘De sjaal’, ‘Melissa’ etc.] liggen iedereen nog genoeglijk in het geheugen. Overigens: Durbridge zelf heeft zijn beroemde detective Paul Temple genoemd. De naam Paul Vlaanderen is in de dertiger jaren bedacht door Willem Vogt van de AVRO. De AVRO had in die tijd als employee een zekere Paul Vlaanderen die er beroemd om was dat hij alles wat hem werd gevraagd, piekfijn in orde maakte. Om hem op geestige manier te eren, liet de heer Vogt ‘Paul Temple’ in ‘Paul Vlaanderen’ vertalen. De Nederlandse uitgevers hebben zich hierbij aangesloten.Philip Mac Donald is over zijn privéleven even zwijgzaam als sommige van de geheimzinnige figuren die zijn detectiveromans bevolken. Daardoor weten de literaire geleerden zelfs niet precies wanneer hij is geboren [189?]. Vast staat dat hij Engelsman is, maar sedert 1913 in Amerika werkt, voornamelijk als scenarioschrijver in de studio’s van Hollywood. Vast staat ook dat hij nooit een studie van de misdaad heeft gemaakt en zelfs nooit met de politie in contact is geweest, hetgeen hem niet heeft verhinderd, een aantal detectiveromans te schrijven die onomstreden tot de allerbeste van dit literaire genre worden gerekend. Van hem is de uitspraak: ‘De ideale detectiveroman is een soort wedstrijd tussen de auteur en de lezer.’
Prijs
€ 5,75
Bekijk boek