> > > > > duwvaart

Duwvaart

Het boek Duwvaart is 3 maal gevonden, 0 maal nieuw en 3 maal tweedehands. "Duwvaart" is tweedehands te koop vanaf bij antiqbook.com.

Tweedehands (3) vanaf bij antiqbook.com Toon 3 tweedehands boeken
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Tweedehands
We hebben 3 tweedehands advertenties gevonden
Aanbieder
antiqbook.com
Alkmaar, De Alk. 1988, 1e dr. Hardcover, Geb. 4to. Book, 176p. met talloze foto's. Als nieuw.
Prijs
Bekijk boek
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789060136744
   
Soort boek
Bindwijze overig


Duwvaart is een boek van Uitgeverij De Alk b.v.
Prijs
€ 9,95
Bekijk boek
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789060139639
   
Soort boek
Hardcover


De binnenvaart in Nederland, met de grootste binnenvaarvloot van Europa, heeft altijd de belangrijkste plaats ingenomen voor het vervoer van goederen. <br />In het begin van deze eeuw, met de ontwikkeling van de stoommachine, zag men veel sleepboten met daarachter diverse sleepschepen.<br />Na de tweede wereldoorlog kwam de opkomst van de dieselmotor, die een grote ommekeer teweeg bracht. <br />In de meeste sleepschepen werd een motor ingebouwd, zodat de schippers niet meer afhankelijk waren van een sleepboot. Maar voor het vervoer van massagoederen keek men toch naar een goedkopere vervoersmogelijkheid en, naar Amerikaans voorbeeld, kwamen de eerste duweenheden op de rivier. <br />Dit boek geeft een overzicht van de Nederlandse en Belgische duwvaart, vanaf het begin tot nu, geïllustreerd met vele honderden foto's en tekeningen. <br />Achterin het boek staat een alfabetisch scheepsnamenregister.
Prijs
€ 13,95
Bekijk boek