> > > > > eisendrath-een-verzonken-familie-18451945

Eisendrath, Een Verzonken Familie (1845-1945)

Het boek Eisendrath, Een Verzonken Familie (1845-1945) is 1 maal gevonden, 0 maal nieuw en 1 maal tweedehands. "Eisendrath, Een Verzonken Familie (1845-1945)" is tweedehands te koop vanaf € 34,10 bij Bol.com.

Tweedehands (1) vanaf € 34,10 bij Bol.com Toon 1 tweedehands boek
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Tweedehands
We hebben 1 tweedehands advertentie gevonden
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789078381976
   
Soort boek
Hardcover


In 1845 verplichtte de Pruisische regering alle joden op haar grondgebied een erfelijke naam te voeren. Samson Nathan koos voor Eisendrath, een koppeling van kracht ('ijzer') en een hechte gezinsband ('draad'). De naam was uniek; nergens ter wereld bevond zich een tweede familie Eisendrath. Samson Nathan verwekte achttien kinderen bij zijn vrouw Julia. Stuk voor stuk besloten ze hun geluk buiten Westfalen te zoeken. In de loop der jaren emigreerden ze allemaal naar Chicago. Op één na: oudste zoon Baruch. Hij vertrok naar Amsterdam en werkte zich daar op tot een gerespecteerd burger. Een eeuw na de introductie van de naam Eisendrath leefde er in heel Nederland geen nakomeling meer van de Duitse stamvader. Diens landgenoten verordonneerden in 1942 dat Zaandam, de woonplaats van huisarts Bernard Eisendrath en zijn vijf gezinsleden, als eerste gemeente binnen het nieuwe wingewest Judenrein moest zijn. De Eisendraths belandden in het Amsterdamse getto, het voorgeborchte op hun route naar de ondergang. Hun wereld werd die van onderduik en weerstand, verraad en vernietiging. 'Eisendrath, een verzonken familie' (1845-1945) is het hartverscheurende verhaal van de Holocaust, samengebald in één gezin, vier landen en honderd jaar.
Prijs
€ 34,10
Bekijk boek