> > > > > elseviers-culinaire-atlas

Elseviers Culinaire Atlas

Het boek Elseviers Culinaire Atlas is 2 maal gevonden, 0 maal nieuw en 2 maal tweedehands. "Elseviers Culinaire Atlas" is tweedehands te koop vanaf € 11,95 bij www.stormybooks.nl.

Tweedehands (2) vanaf € 11,95 bij www.stormybooks.nl Toon 2 tweedehands boeken
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Tweedehands
We hebben 2 tweedehands advertenties gevonden
Aanbieder
www.stormybooks.nl
ISBN
9010013839
   
Soort boek
geel linnen hardcover met opdruk op voorzijde en rug


Conditieredelijk [titelpagina + boekblok diverse roestplekjes;  vorm en binding boek goed]Aantal pagina`s318Uitgavejaar1975Uitgegeven doorElsevierKaftgeel linnen hardcover met opdruk op voorzijde en rugStofomslagja [met diverse reparaties met plakband]ISBN9010013839Code [intern]KOOK3 Beschrijving boekAanvulling conditie: de bovenzijde van het boekblok bevat de meeste roestplekjes [bruine/gele veegjes/stipjes].  De roestplekjes zijn, op die op de titelpagina na, niet zichtbaar als je het boek leest.Oorspronkelijke titel: The World Atlas of Food.Vertaling en bewerking: Wina Born.Wonderbaarlijke ontdekkingsreis door de keukens van de gehele wereld.Geen kunst ter wereld is zo nauw verweven met het leven zelf als de kookkunst.Het was de kookkunst, voortgekomen uit de onderwerping van het vuur, die de mens een van zijn eerste en belangrijkste vreugden gaf: hij at niet alleen meer, zoals de dieren, om in leven te blijven, maar ook om er plezier van te hebben. Zo werd eten verheven boven het simpele zich voeden zoals het gedierte des velds dat doet. En waar de mens zich een cultuur geschapen heeft, of die nu primitief of verfijnd en gecompliceerd is, altijd is de kookkunst nauw met die cultuur verweven.Eten is tot op de dag van vandaag een onderdeel gebleven van alle rituelen waarmee de mens getracht heeft geestelijk en lichamelijk leven met elkaar te verenigen. Waar mensen leven worden maaltijden gehouden om menselijke saamhorigheid te beleven.Hoe de mens zich gevoed heeft en hoe hij heeft gekookt was altijd sterk afhankelijk van de streek waar hij woonde. Waar men veel hout had, kon men gerechten bereiden die lang moesten stoven en bakken, zoals in Midden- en Noord-Europa. In de woestijn, waar brandstof schaars was, moest men snel brood bakken op een hete steen, en snel vlees roosteren. In streken met lange, harde winters moest men zorgen voor wintervoorraad; in die landen is dan ook de kunst van het zouten en roken ontwikkeld. In de bergen met veel weidegrond maar slechte akkers ontwikkelde men de kunst van het kaas maken en in vruchtbare rivierdalen leerde men groente verbouwen en fruit veredelen. Een koud klimaat vraagt stevig, calorierijk voedsel en een warm klimaat scherpe specerijen om het voedsel snel te laten verteren. Het verlangen naar variatie in smaak heeft handelswegen doen ontstaan: de oudste wegen door Europa zijn zoutwegen. Men ontdekte Amerika op zoek naar de rijke specerij-eilanden. Hongersnood was de oorzaak van volksverhuizingen en afgunst op rijkdommen aan vee en graan voerde tot oorlogen.Hoe de wereld eet, hoe de verschillende eetculturen zich hebben gevormd en elkaar hebben beïnvloed, is het onderwerp van deze atlas. Deze voert de lezer over de wereldzeeën met hun rijkdom aan vis, langs rivieren, over gebergten, door rijke graanschuren en boomgaarden. De medewerkers, auteurs, tekenaars, kaarttekenaars, hebben geprobeerd de geuren van markten en keukens overal ter wereld op te roepen. Meer dan vijfhonderd recepten zijn bijeengebracht, alle authentiek.Deze atlas is gewijd aan het reizen met tong en neus, aan de avonturier van markten en eethuisjes, aan ieder met plezier in eten en voor wie het proeven en ruiken van de keuken van een land tot de aantrekkelijkste kanten van het reizen behoort.
Prijs
€ 11,95
Bekijk boek
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789010013835
   
Soort boek
Hardcover


In perfecte nieuwstaat
Prijs
€ 19,95
Bekijk boek