|
Aanbieder
www.stormybooks.nl
|
Soort boek
Hardcover
ConditieuitstekendAantal pagina`s64Uitgavejaar2007Uitgegeven doorVeltman UitgeversKafthardcoverStofomslagn.v.t.ISBN9789059206939Code [intern]SBNL4 Beschrijving boekEen eerbetoon aan deze heerlijke en veelzijdige olie, met smakelijke recepten en nuttige tips.
|
Prijs
€ 6,50
|
Bekijk boek
|
|
Aanbieder
Bol.com
|
Soort boek
Paperback
Deze nieuwe serie boeken concentreert zich op toegankelijke recepten, met de beste thema's, van lekkere hapjes tot gezonde sapjes en smakelijke tapenades.Kleurrijke boekjes die niet alleen leuk zijn om zelf te kopen of te krijgen, maar ook om cadeau te doen aan vrienden en familie.
|
Prijs
€ 7,25
|
Bekijk boek
|
|
Aanbieder
Bol.com
|
Soort boek
Paperback
De mythologie, geschiedenis, kunst en folklore vormen de voornaamste getuigenissen bij het opsporen van de "beschaving van de olijf, die in het Hellenistische gebied reeds 5000 jaar nauw verbonden is met het menselijk bestaan. Vanwege hun belang voor de voeding, gezondheid, hygi?ne, schoonheid, verwarming en verlichting werden de olijfboom en diens gezegende vrucht door de tijd heen verheerlijkt en hebben ze een heilig karakter verkregen met zowel een symbolische als religieuze betekenis. <br />De recente medische onderzoeken bezegelen de mythen over de olijfolie door aan te tonen, dat de olijf en de olijfolie als basis-ingredi?nten van het Mediterrane dieet niet alleen bijdragen aan een goede gezondheid, maar ook aan een lang leven. <br />In dit boek zult u een schat aan informatie vinden over de boom, zijn vruchten en zijn sappen in de mythologie, de geschiedenis en de volkenkunde. <br />Tevens wordt u in de gelegenheid gesteld heerlijke gerechten op basis van de olijf en de olijfolie uit te proberen met behulp van de traditionele recepten, die in dit boek zijn opgenomen.
|
Prijs
€ 8,20
|
Bekijk boek
|
|
Aanbieder
Bol.com
|
Soort boek
Hardcover
Lichtgroen, donkergroen, jade, heldergeel, en goudgeel, bitter, zacht, pikant, harmonieus, rond, suikerig, fruitig, delicaat, scherp, met smaken van amandel, appel, artisjok, gemaaid gras, citrusfruit... Er bestaan tientallen, honderden olijfoli?n en elke olie heeft zijn eigen persoonlijkheid. Net als bij wijnen getuigt de smaak van oli?n van de rijkdom en de bijzonderheden van een grondgebied en hebben ze hun grands crus en hun uitzonderlijke jaren. In de loop van de boek volgen we Olivier Baussan, groot specialist op het gebied van olijfolie, op zijn fabuleuze reis langs de olijfgaarden van het Middellandse-Zeegebied. Het boek is een uitnodiging om de beste crus te ontdekken en ervan te genieten, maar ook een culinaire zwerftocht langs de tafels van de Provence en van Corsica, van Itali?, Spanje, Griekenland en Galilea. Vervolgens gaat het avontuur door en zetten we ons aan tafel bij jacques Chibois, wiens keuken alle mediterrane geuren ademt. Hij onthult hier vijftig nog niet eerder gepubliceerde recepten, vari?rend van de traditionele zeebrasem uit de oven met Siciliaanse olijfolie tot de verrassende madeleines met olijfolie uit de Provence en de pompoenbeignets met Catalaanse olijfolie. Dit prachtige boek is voorzien van meer dan 150 kleurenfoto's.
|
Prijs
€ 12,80
|
Bekijk boek
|
|
Aanbieder
Bol.com
|
Soort boek
Paperback
Italiaanse delicatessen - Olijfolie vormt een bondig maar compleet overzicht van huidige soorten Italiaanse olijfolie.<br />U vindt in dit boek een beschrijving van de oorsprong en geschiedenis van olijfolie, maar ook van de productietechnieken, gradaties in kwaliteit en de wijze van bewaren. Daarnaast krijgt u aanwijzingen voor het kiezen, opdienen en koken met olijfolie.
|
Prijs
€ 15,95
|
Bekijk boek
|