> > > > > tegendraads-modern-een-bevrijdend-alternatief-voor-de-strenge-goed-wonen-norm

Tegendraads Modern

Het boek Tegendraads Modern is 2 maal gevonden, 1 maal nieuw en 1 maal tweedehands. "Tegendraads Modern" is nieuw te koop vanaf € 35,00 bij Bol.com. "Tegendraads Modern" is tweedehands te koop vanaf € 47,30 bij Bol.com.

Nieuw (1) vanaf € 35,00 bij Bol.com Toon 1 nieuw boek
Tweedehands (1) vanaf € 47,30 bij Bol.com Toon 1 tweedehands boek
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Nieuw
We hebben 1 nieuw boek gevonden
Tegendraads Modern. Een Bevrijdend Alternatief Voor De Strenge Goed Wonen Norm

Type: Hardcover
ISBN: 9789055948710
Levertijd: 2

Aanbieder:
€ 35,00
Tweedehands
We hebben 1 tweedehands advertentie gevonden
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789055948710
   
Soort boek
Hardcover


In dit boek wordt het begrip Tegendraads Modern gelanceerd als tegenhanger van het jaren vijftig (neo-)modernisme van Goed Wonen. Het betreft die vorm van moderniteit in de vormgeving voor de wooncultuur die ternauwernood een plek heeft gekregen in de openbare collecties met een designafdeling. Toch is het de stijl van vormgeven die we onmiddellijk en gewoonlijk associëren met de vijftiger jaren: de vrije vorm en de decoratie- en kleurenlust die zich manifesteert als een feest van bevrijding uit het keurslijf van de geometrische grondvorm, het afzweren van het ornament en de terughoudendheid met betrekking tot de kleur. De wereld van de palettafel, het 'Picasso-behangetje' en de 'Appel-gordijnen' is een nog weinig onderzocht fenomeen. Deze publicatie zoekt antwoord op vragen over waar die tegendraadse vormgeving zijn oorsprong vond, via welke kanalen het zich verspreidde, wie de spelers op het veld waren, hoe het eruit zag en hoe het bij de consument terecht kwam. Waarom keerde de redactie van Goed Wonen zich zo fel tegen het bestaan van dit 'modieuze modernisme'? De angst om het eenmaal door de eerstelijns modernisten op de vrouw veroverde domein van de interieurinrichting weer te verliezen, lijkt een cruciale rol te hebben gespeeld. Tegen de modernistische maatlat van Goed Wonen worden uitspraken gelegd uit alternatieve tijdschriften over (interieur)vormgeving uit dezelfde periode en bovendien wordt bekeken hoe trendvolgende warenhuizen en woninginrichters in hun advertenties het Tegendraads Moderne aanbevelen.
Prijs
€ 47,30
Bekijk boek