> > > > > typisch-nederland

Typisch Nederland

Het boek Typisch Nederland is 3 maal gevonden, 2 maal nieuw en 1 maal tweedehands. "Typisch Nederland" is nieuw te koop vanaf € 24,90 bij Bol.com. "Typisch Nederland" is tweedehands te koop vanaf € 8,45 bij Bol.com.

Nieuw (2) vanaf € 24,90 bij Bol.com Toon 2 nieuwe boeken
Tweedehands (1) vanaf € 8,45 bij Bol.com Toon 1 tweedehands boek
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Nieuw
We hebben 2 nieuwe boeken gevonden
Typisch Nederland

Type: Hardcover
ISBN: 9789064079832
Levertijd: 1

Aanbieder:
€ 24,90
Typisch Nederland

Type: Paperback
ISBN: 9789462086661
Levertijd: 6

Aanbieder:
€ 29,95
Tweedehands
We hebben 1 tweedehands advertentie gevonden
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789076988610
   
Soort boek
Onbekende bindwijze


Nederland is een typisch calvinistisch land waar het voortdurend regent, ons land puilt bovendien uit van de uitkeringstrekkers, heeft een beroerde keuken en een bijzonder ongunstig belastingklimaat. Het zijn maar enkele van de vooroordelen die historicus Maarten van Rossem in dit boek doorprikt. Van een diep gewortelde Nederlandse identiteit is, aldus Van Rossem, geen sprake: 'Culturele eigenaardigheden kunnen in enkele decennia aanzienlijk veranderen. Een halve eeuw geleden had bijvoorbeeld meer dan de helft van de Nederlanders volkomen andere opvattingen over huwelijk, gezin en procreatie dan nu.' Eigenlijk is Nederland bovenal een land waar het goed toeven is. 'Emigratie heb ik nooit ook maar een seconde overwogen.' (Hrt) Typisch Nederland is een licht verteerbaar boek, rijk aan persoonlijk getinte anekdotes, verrassende historische dwarsverbanden en uitgesproken meningen.
Prijs
€ 8,45
Bekijk boek