|
Aanbieder
Bol.com
|
Soort boek
Paperback
`Nu zullen wij ons gaan bezighouden met het grootste werk van de natuur en de mens zijn eigen voedingsmiddelen voorhouden, en we zullen hem dwingen toe te geven hoe weinig hij weet van datgene waarvan hij leeft. <br />Plinius, De Wereld (eerste eeuw n.Chr.)<br /><br />Wat at de mens toen hij zijn voedsel nog uit de natuur moest verzamelen? Kan<br />de Nederlander in de eenentwintigste eeuw nog steeds leven van wat hij vindt<br />in de natuur? Welke plaats is er voor wilde planten, noten, vruchten en paddestoelen<br />in onze huidige (eet)cultuur?<br />Zo kort geleden als de eerste helft van de twintigste eeuw, voor de onstuitbare<br />opmars van de bio-industrie en de `culinaire revolutie , trok men de natuur in<br />om zijn dagelijkse dieet aan te vullen. Na een winter van eenzijdig voedsel als<br />zoute boontjes, zuurkool en gepekeld vlees, stortte men zich in het voorjaar op<br />de eerste brandnetels, zuring en paardenbloemen om het ontstane gebrek aan<br />vitamine weer op peil te brengen. Binnen ????n eeuw heeft er dus een enorme<br />verandering plaatsgevonden en is het eten uit de wilde natuur totaal uit onze<br />cultuur verdwenen.<br />In Van Nature laat Ria Loohuizen zien hoeveel producten er in ons land nog<br />gevonden en geplukt kunnen worden geheel in de geest van deze tijd van<br />geboden duurzaamheid (en zuinigheid). Van Nature bestaat uit twee delen: een<br />cultuurhistorische beschouwing over de geschiedenis van ons voedsel en een<br />praktisch gedeelte met aanwijzingen over het determineren, plukken, bewaren<br />en bereiden van eten uit het wild. Aan de hand van deze smakelijke gids is<br />het mogelijk het hele jaar door natuurlijk eten op tafel te zetten.<br /><br />Van Nature is het zevende boek van Ria Loohuizen over eten uit het wild.
|
Prijs
€ 46,00
|
Bekijk boek
|