> > > > > wetgeving-jeugdrecht-20122013

Wetgeving Jeugdrecht 2012/2013

Het boek Wetgeving Jeugdrecht 2012/2013 is 1 maal gevonden, 0 maal nieuw en 1 maal tweedehands. "Wetgeving Jeugdrecht 2012/2013" is tweedehands te koop vanaf € 29,50 bij Bol.com.

Tweedehands (1) vanaf € 29,50 bij Bol.com Toon 1 tweedehands boek
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Tweedehands
We hebben 1 tweedehands advertentie gevonden
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789059317840
   
Soort boek
Paperback


Het Nederlandse jeugdrecht bestrijkt diverse rechtsgebieden. Als jeugdigen worden verdacht van of veroordeeld wegens een strafbaar feit, krijgen ze te maken met het straf- en strafprocesrecht. De wetgeving rond het gezag over minderjarige kinderen maakt deel uit van het civiele recht. En wanneer jeugdigen aanspraak maken op jeugdzorg, is het bestuursrecht van toepassing. Daarbij wordt er in de rechtspraktijk ook steeds vaker een beroep gedaan op internationale normen, zoals die zijn neergelegd in het Verdrag inzake de Rechten van het Kind.<br /><br />Het jeugdrecht overschrijdt niet alleen de grenzen van de verschillende rechtsgebieden, er zijn ook veel niet-juridische beroepsgroepen en opleidingen waarvoor enige kennis van het jeugdrecht noodzakelijk is. Daarbij kan worden gedacht aan (ortho)pedagogiek, psychologie en criminologie. Mede daarom bestaat er in de praktijk behoefte aan een handzaam werk waarin de belangrijkste jeugdwetgeving bij elkaar is gebracht. Deze wettenbundel beoogt in die behoefte te voorzien.<br /><br />Mr. dr. Jolande uit Beijerse is universitair hoofddocent straf- en strafprocesrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ze doceert daar het vak jeugdstrafrecht en jeugdbeschermingsrecht in de masters strafrecht en criminologie en doet onderzoek op het terrein van het (jeugd)strafrecht. Ze is betrokken bij de organisatie en uitvoering van leergangen en cursussen waarmee advocaten zich kunnen specialiseren in het jeugdrecht, is rechter plaatsvervanger bij het team jeugd van de rechtbank Rotterdam, lid van de commissie van toezicht van justitiële jeugdinrichting de Hartelborgt en lid van de redacties van Proces en Youth Justice.<br />
Prijs
€ 29,50
Bekijk boek