> > > > Bert Deben

Auteur Bert DebenBert Deben
Over Bert Deben
Bert Deben schrijft al bijna 30 jaar poëzie.

In zijn beginperiode werden een honderdtal gedichten gepubliceerd in bundels en literaire tijdschriften (Gist; ’t Kofschip; Poëziekrant; Gierik NVT; Eigenzinnig; Iambe). Een aantal gedichten werden genomineerd voor wedstrijden en in 1989 won de dichter de ‘Poëzieprijs van het Oosten' te Hengelo. Engelstalige gedichten werden gepubliceerd in Canada, Nieuw Zeeland en de VS.

Na 1990 was de bezieling om naar buiten te treden grotendeels verdwenen, maar bleef de dichter wel steeds schrijven en gaf hij nog af en toe voordrachten, alsook een sonnettenworkshop tijdens een literair weekend in Rendeux (1999) en een poëzieworkshop in de talenuniversiteit van Semarang te Indonesië (2003). Pas sinds 2004 begon Bert Deben terug werk in te zenden – wat ondertussen al heel wat nominaties, eervolle vermeldingen en prijzen opleverde.

Nieuwe gedichten werden later gepubliceerd in Op Ruwe Planken; Beeld Express en in tal van verzamelbundels en lokale tijdschriften in Vlaanderen en Nederland en op de VRT site cobra.be.

In het najaar van 2009 liep er van hem een tentoonstelling te Antwerpen, 'Poetry in the Picture', met 30 gedichten in foto's verwerkt.

De dichter gaf tal van poëzievoordrachten in België en Nederland, o.a. als gastdichter van de 149ste Muzeval en ‘Poëzie in de Keizerskapel’, een avondvullend poëzieprogramma samen met violist Dirk Van Bel.

In 2016 werd er, na heel lang overwegen, een eerste bundel uitgebracht van Bert Deben, met als titel 'Na het vrijen steek ik een gedicht op'.
Bron: http://bertdeben.blogspot.nl/p/biografie.html
Bert Deben heeft een Facebook account! Klik hier om naar Facebook te gaan.
Bert Deben heeft een LinkedIn pagina! Klik hier om naar LinkedIn te gaan.

Bert Deben heeft een eigen website! Klik om naar de website te gaan.

We hebben 1 boek gevonden van de auteur Bert Deben


Hieronder vindt u een lijst met alle gevonden boeken van de auteur Bert Deben.
Het enige gevonden boek is Na Het Vrijen Steek Ik Een Gedicht Op.

Tweedehands (1)
€ 32,50