25 Jaar Popmuziek - 1969/1970

Het boek 1969/1970 van de auteur 25 Jaar Popmuziek is 1 maal gevonden, 0 maal nieuw en 1 maal tweedehands. "1969/1970" is tweedehands te koop vanaf € 15,00 bij www.stormybooks.nl.

Tweedehands (1) vanaf € 15,00 bij www.stormybooks.nl Toon 1 tweedehands boek
Bent u de schrijver van dit boek of weet u iets over deze auteur?

Omero.nl is druk bezig om informatie over auteurs toe te voegen. Neem contact met ons op via support@omero.nl om een auteursprofiel aan te maken met een foto, biografie, website adres en sociale media links.
Tweedehands
We hebben 1 tweedehands advertentie gevonden
Aanbieder
www.stormybooks.nl
Soort boek
zwarte kunstlederen hardcover met opdruk in zilver en rood


Conditieuitstekend [nieuw in originele verpakking]Aantal pagina`s124Uitgavejaar1988Uitgegeven doorLekturamaKaftzwarte kunstlederen hardcover met opdruk in zilver en roodStofomslagjaISBNniet bekendCode [intern]PAT1/JAN Beschrijving boekDeel uit de reeks '25 jaar popmuziek in woord, beeld en geluid'.Het Afscheid van de Sixties.De trends en de rages van 1969 en 1970, de popwereld neemt afscheid van de muzikaal zeer interessante jaren ‘60. Nieuwe topgroepen verschijnen, The Beatles houden op te bestaan. De grote popfestivals trekken honderdduizenden bezoekers.De opvallendste groepen, Crosby, Stills, Nash & Young domineren vanaf hun eerste optreden de popscene. Chicago maakt zijn entree, The Byrds blijven aan de top en Simon & Garfunkel stoppen ermee. De musical Hair trekt volle zaken.De toonaangevende solisten, songwriters Bob Dylan en Tim Hardin houden de traditie van ‘de man met de gitaar’ hoog, Donavan ontpopt zich als meer dan een Dylan-volgeling en Elvis Presley is weer terug op het podium. Melanie wordt een superster.Mensen achter het succes, veel groepen en solisten schrijven hun eigen teksten en muziek, maar songschrijvers als Burt Bacharach en het duo Greenaway en Cook zijn uiterst actief. Ook producers, met name Jim Guercio, Bob Johnston en Bill Szymczyk, drukken hun stempel op de popwereld.Achter het podium, het uiteenvallen van topgroepen zorgt in 1969 en 1970 voor veel persoonlijke tragedies. Drugs en drank eisen ook hun tol.In een oogopslag, de jaren 1969 en 1970 in vogelvlucht, compleet met hitlijsten.
Prijs
€ 15,00
Bekijk boek


Andere populaire boeken van 25 Jaar Popmuziek
We hebben meer boeken van de Auteur gevonden. Hieronder ziet u de 3 boeken waar het meeste aanbod van is.
Nieuw (0)
Tweedehands (1)
€ 15,00
Nieuw (0)
Tweedehands (1)
€ 15,00