> > > > Andre Nuyens

Auteur Andre NuyensAndre Nuyens
Over Andre Nuyens
Ik ben geboren op 8 april 1948 in Alkmaar. Ik ben leraar Frans op een middelbare school in Hoorn en daarnaast houd ik me bezig met het schrijven van kinderboeken.
Het is niet zo dat ik altijd al schrijver wilde worden. Er bestaat niet zoiets als een School voor Schrijvers. Het begon bij mij heel toevallig. Toen mijn kinderen klein waren, had ik de gewoonte om ze voor het slapen gaan een verhaaltje voor te lezen. Toen er eens geen kinderboek onder het bed lag, ben ik zelf maar aan het fantaseren geslagen en zo verzon ik soms verhaaltjes voor ze.
Daarna schreef ik ze een keer op en toen iemand die eens las, raadde hij me aan ze op te sturen naar "Donald Duck".
Ik deed dat en tot mijn vreugde werden de twee opgestuurde verhaaltjes gepubliceerd. De redacteur raadde me aan nog meer verhaaltjes te maken en ze op te sturen naar een uitgeverij.
Dit heb ik gedaan en zo begon ik te schrijven, het ene boek na het andere. Ik vind het leuk kinderboeken te schrijven, omdat ik van kinderen houd en zelf eigenlijk zo graag nog kind wil zijn.
Door boeken te schrijven voor kinderen beleef ik vaak het gevoel weer dat ik had toen ik kind was.
Kinderen vragen me vaak welk boek ik zelf het mooiste kinderboek vind. Dat vind ik een heel moeilijke vraag, maar ik zal hem toch proberen te beantwoorden.
Ik vind "Sneeuw voor de laatste keer" het boek waar ik het meest gehecht aan ben, omdat dat boek gaat over de dood van mijn vader, van wie ik heel veel hield. Het boek "De geheime SMC" vond ik het leukste om te schrijven. Soms zat ik zelf onder het schrijven te schateren van het lachen. Maar het gekke is dat de journalisten die boeken beoordelen weer "De dag dat Jolanda haar naam veranderde" het beste vonden. Daarom zeg ik altijd maar: oordeel zelf maar welk boek je het aardigste vind.
Ik lees zelf ook het liefst kinderboeken, vooral als ze origineel, spannend en grappig. Daarom zijn mijn lievelingsschrijvers Roald Dahl en Joanne Rowling. Verder lees ik graag boeken van Toon Tellegen voor de humor.

Signeren
Als schrijver bezoek je niet alleen een boekhandel om boeken te kopen, maar ook om een handtekening te zetten in een boek dat verkocht wordt. Zo'n bezoek heet een signeersessie.

Op de foto hiernaast zit ik in boekhandel Zwaan Ter Burg in Alkmaar ter gelegenheid van Valentijnsdag. Tussen de rode harten en Valentijnskaarten signeer ik mijn prentenboek 'Vlinder en Vlieg verliefd' omdat ook volwassenen dat boek soms kopen om het elkaar op Valentijnsdag te geven.

Reizen
Ik ben gek op reizen. Ik zou wel de hele wereld willen afreizen, want er is zoveel moois te zien: mooie mensen, mooie landschappen, mooie gebouwen. Elk land heeft zijn eigen prachtige dingen. Op de foto hiernaast sta ik met mijn dochter Nienke te kijken hoe de zon ondergaat in de Grand Canyon National Park in de staat Arizona in de Verenigde Staten. Dat is een 1,6 kilometer diepe kloof, met een breedte tussen 180 meter en 30 kilometer die de Colorado Rivier in het landschap heeft uitgesneden. Op het moment van de zonsondergang krjigen de wanden van de diep uitgesneden kloof allerlei schitterende kleuren van geel tot diep paars. Een wonder van schoonheid!
Bron: http://www.andrenuyens.nl/wie-is-andre-nuyens.php
Andre Nuyens heeft een Facebook account! Klik hier om naar Facebook te gaan.
Andre Nuyens heeft een resultaten op Youtube! Klik hier om naar Youtube te gaan.

Andre Nuyens heeft een Wikipedia pagina! Klik hier om naar Wikipedia te gaan.

Andre Nuyens - Wikipedia
Andre Nuyens heeft een eigen website! Klik om naar de website te gaan.

We hebben 22 boeken gevonden van de auteur Andre Nuyens


Hieronder vindt u een lijst met alle gevonden boeken van de auteur Andre Nuyens.
De meest gevonden boeken zijn Een Brief In Een Polsstok, Eindelijk, Eindelijk Blauwe Zee, De Meikoningin, Vreemde Zaken Groep 7 - Verdwenen In Een Schilderij en Vlinder En Vlieg.

Tweedehands (3)
vanaf € 4,00

Tweedehands (2)
vanaf € 14,80

Nieuw (1)
€ 22,95

Tweedehands (1)
€ 19,69

Tweedehands (1)
€ 8,00

Tweedehands (1)
€ 29,50

Tweedehands (1)
€ 8,90

Tweedehands (1)
€ 11,30

Tweedehands (1)
€ 21,99

Tweedehands (1)
€ 20,90

Nieuw (1)
€ 5,00

Nieuw (1)
€ 6,90

Nieuw (1)
€ 16,95

Nieuw (1)
€ 5,00

Nieuw (1)
€ 19,95

Nieuw (1)
€ 8,00

Tweedehands (1)
€ 6,00

Nieuw (1)
€ 20,00

Tweedehands (1)
€ 9,95

Tweedehands (1)
€ 14,95

Tweedehands (1)
€ 14,95