> > > > Anousha Nzume

Auteur Anousha NzumeAnousha Nzume
Over Anousha Nzume
Anousha Nzume werd geboren in Moskou. Haar moeder is Russisch en haar vader komt uit Kameroen. Ze groeide op in Amsterdam en behaalde haar VWO diploma aan het Montessori Lyceum te Amsterdam. Vier jaar later studeerde ze af aan de Hoge School voor de Kunsten te Amsterdam. Ze speelde al voor ze afstudeerde in verschillende theater producties en was niet bij haar eigen diploma uitreiking aanwezig omdat ze tourde met Josephine The Musical. Na de Haye van den Heijden. Martin van Dijkmusical De Roze Krokodillen werkte ze mee aan de CD van Nena en begeleide haar als achtergrond zangeres tijdens haar Europese tournee. Regelmatig was ze terug in Nederland voor kleine en grote rollen in verschillende tv producties zoals: Vrouwenvleugel, Oppassen, Sam Sam, Mijn Dochter en Ik en Onderweg Naar Morgen.

Van 1996 t/m 1999, studeerde ze acteren en regisseren in New York aan The New York Performance Works en bij het prestigieuze The Barrow Group. Ook speelde ze regelmatig in mede gemaakte voorstellingen bij theatergroep The Other Forty Five en had ze bijrollen in de soaps Passion en Guiding Light.

Terug in Nederland, speelde ze in de toneelvoorstelling Kleur en in 2000 werd ze finalist bij het Leids Cabaret Festival. Tussen 200 en 2005 toerde ze met twee solo voorstellingen; Eiland en Voor-Spel en kreeg lovende recensies. Tijdens haar tournees speelde ze in de comedy serie Bradaz van de NPS en presenteerde ze het lifestyle programma Beauty&Zo
voor NET 5. In 2006 ontwikkelde en produceerde ze de tv productie Schoolplein bij de NPS, waarin ze ook een hoofdrol vertolkte. Ze schreef de 16-delige komische dramaserie samen met Jeremy Baker, schrijver van o.a. Kopspijkers.

In 2007 toerde ze door het land samen met cabaretière Colette Notenboom met hun eigen voorstelling Poppenkoppen en werkte mee aan enkele tv producties waaronder Koefnoen. Ook ontwikkelde ze div. Pilot Projecten voor Palazzina Producties en ronde ze succesvol de BIK opleiding af bij Kunstenaars&Co. Sindsdien geeft ze regelmatig les en performance workshops voor diverse doelgroepen en leeftijden.

2008/2009 presenteerde ze samen met Clark Accord de Talkshow Nieuw Amsterdam Praat. Hun gezamenlijke productie voor AT5. Ook maakten ze de film Just Like U voor de Rutgers Nisso Groep en diverse bedrijfsfilms en Black Ink, geïnspireerd door Women Inc. was Black Ink een live talkshow in Pakhuis de Zwijger waarin 'zwarte' issues centraal stonden. In september 2009 was Anousha een maand lang een van de vrouwen aan de Tafel van 5. De meest besproken talkshow ooit. Verder is Anousha een van de vaste presentatoren van Women Inc. en is ze regelmatig dagvoorzitter, moderator en debat-leider voor verschillende organisaties, ministeries en bedrijven. Ook schrijft ze artikelen over onderwerpen die haar aan het hart gaan voor oa de Volkskrant, NRC Next, ESTA en haar eigen blog etenenikikeneten

September 2010 tot 2013 stond ze weer in de theaters met de Koningin van Paramaribo waarvoor ze ook de liedteksten schreef. In 2012/2013 tourt ze met de hit-voorstelling Hormonologen, samen met Hymke de Vries en Nelleke van de Krogt, geschreven en geregisseerd door Yvonne van den Hurk. De series Nieuwe Buren en Meiden van de Herengracht. Een van de bedenkers en uitvoerders van de eenmalige glossy PIET MGZN.

Momenteel tourt ze door het land met de voorstelling Opvliegers samen met Antje Monteiro, Hymke de Vries en Anne-Mieke Ruyten. Regelmatig schuift ze aan als columnist 'Druktemaker' bij het radioprogramma 'De Nieuws BV. Het boek 'De Mama Match', met Tanja Jess verscheen mei 2014. In 2015 maakte ze het programma Uitgesloten voor de NTR waarin ze opzoek ging naar onbewuste vooroordelen die kunnen leiden tot ongelijke behandeling.
Bron: https://www.anoushanzume.nl/biography.php
Anousha Nzume heeft een Facebook account! Klik hier om naar Facebook te gaan.
Anousha Nzume heeft een resultaten op Youtube! Klik hier om naar Youtube te gaan.

Anousha Nzume heeft een Wikipedia pagina! Klik hier om naar Wikipedia te gaan.

Anousha Nzume - Wikipedia
Anousha Nzume heeft een LinkedIn pagina! Klik hier om naar LinkedIn te gaan.

Anousha Nzume heeft een IMDB profiel! Klik hier om naar IMDB te gaan.

Anousha Nzume heeft een eigen website! Klik om naar de website te gaan.

We hebben 2 boeken gevonden van de auteur Anousha Nzume


Hieronder vindt u een lijst met alle gevonden boeken van de auteur Anousha Nzume.
De meest gevonden boeken zijn Hallo Witte Mensen en Hoe Was Het Vandaag?.

Nieuw (1)
€ 16,99

Nieuw (1)
€ 23,48